1. Voor wie
  2. Ondernemers
  3. Bedrijfsoverdracht
pand,ondernemer,overdracht,bedrijf

Een zorgeloze bedrijfsoverdracht

bedrijfsoverdracht
  • Persoonlijke begeleiding bij de overdracht van uw onderneming
  • Uw bedrijfs- en privévermogen optimaal gestructureerd
  • Via uw private banker toegang tot ons netwerk van experts

Proactief advies en persoonlijke begeleiding

U denkt erover om uw onderneming over te dragen? Uw levenswerk loslaten doet u niet van de ene op de andere dag, misschien ziet u er zelfs wel tegenop. Er komt immers veel bij kijken, zowel zakelijk als privé en emotioneel. Want wie gaat straks uw trots overnemen? Hoelang blijft u meedraaien? En welke aanpak voor uw privévermogen past het best bij u? In Van Lanschot heeft u een ervaren partner die u nieuwe inzichten en invalshoeken geeft, zodat u de allerbeste keuzes maakt voor uw onderneming en uw toekomst. 

Voor, tijdens en na de bedrijfsoverdracht

De voorbereiding

Start niet te laat

Soms gaat het snel, maar vaker duurt het proces om uw bedrijf over te dragen 5 tot 7 jaar. U kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met het maken van belangrijke afwegingen over de toekomst van uw onderneming. En met het nadenken over wat uw persoonlijke wensen en behoeften voor de toekomst zijn. Op basis hiervan maakt u onder andere een overdrachtsplan, bepaalt u de waarde van uw bedrijf en onderhandelt u met de koper. 

In dit hele proces helpen wij u door scherpe vragen te stellen toegespitst op uw situatie. Om zo valkuilen te voorkomen en kansen waar te maken. Wilt u bijvoorbeeld verkopen aan de hoogste bieder of juist aan de beste partij? Wat als niet al uw kinderen geschikt zijn om u op te volgen? En welke gevolgen hebben al uw keuzes voor de onderneming, uw familie en werknemers?
Uw financiële situatie

Oog op de toekomst

Uw persoonlijke toekomst verliezen we uiteraard niet uit het oog. Voor, tijdens en na de overdracht kijkt uw private banker mee naar uw vermogenshorizon. Samen maken we uw wensen concreet en vertalen deze naar financiële doelen. Ook brengen we in kaart hoe uw vermogen en uw toekomstige inkomen zijn opgebouwd. Hierbij houden we rekening met de optimale structuur binnen het vermogen en hoe fiscaliteit uw vermogen kan beïnvloeden. Uw private banker bij Van Lanschot is een financiële gids die u helpt uw toekomstplannen te realiseren.
Toegang tot het netwerk

De juiste connecties voor u

Hoewel iedere bedrijfsoverdracht op zichzelf staat, hebben onze specialisten als direct betrokkenen een goed beeld van de do’s en dont’s binnen het proces. Als er behoefte is aan een introductie binnen ons netwerk brengen wij u graag in contact met aanvullende sparringspartners aansluitend op uw situatie. Via ons netwerk vindt u bijvoorbeeld eenvoudig een overdrachtsadviseur die bij u past of maakt u kennis met potentiële kopers. Daarnaast kunnen wij u introduceren bij partijen en/of ondernemers die een dergelijk proces al eens hebben doorlopen zodat u optimaal bent voorbereid.

Uw familiebedrijf overdragen? 

Tijdens de Academie voor Bedrijfsoverdracht komen uw opvolgers alles te weten over het overdrachtsproces, doen ze inhoudelijke kennis op over het runnen van een familiebedrijf en leren ze over de psychologische veranderingen op de werkvloer na een overdracht. Meer weten?

Meer weten over bedrijfsoverdracht?

download
In de DGAWijzer Bedrijfsoverdracht vindt u meer informatie over bedrijfsoverdracht gezien vanuit de positie van de overdrager/verkoper.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel