Patiënt in stoel bij tandarts

  Een specialist waar u op kunt bouwen

  mondzorg
  • Wij weten wat er in uw situatie en sector speelt
  • Altijd één vast aanspreekpunt voor al uw zakelijke en privé vraagstukken
  • Met kennisbijeenkomsten staan wij u bij in uw medisch ondernemerschap

  Uw tandartspraktijk verkopen: zo pakt u het aan

  blog
  Lees de blog

  Van starten met een praktijk tot overdracht

  Elke levensfase brengt andere financiële vraagstukken met zich mee. In het begin van uw carrière als tandarts, orthodontist of kaakchirurg ligt de nadruk op financiering. Later gaat het vooral om vermogensopbouw en het stroomlijnen van uw financiële belangen. 

  Waarmee kunnen we u ontzorgen?

  Oplossingen op maat

  Waarmee kunnen we u ontzorgen?

  Oplossingen op maat
  De mondzorg verandert razendsnel. Vooral schaalvergroting, de verwachte toename van het aantal stakers en de opkomst van flexibele arbeid hebben ingrijpende impact. Juist nú vragen continuïteit en groei van uw praktijk om scherp inzicht in uw financiële situatie.

  Juist, passend en eerlijk advies

  Albert Jan Michels | Tandarts-Implantoloog
  Het contact met het team van adviseurs is laagdrempelig en persoonlijk. Er wordt gekeken naar mijn persoonlijke en zakelijke situatie en doelen. Op al deze gebieden is diepgaande kennis aanwezig om een juist, passend en eerlijk advies te geven. Ook proactief!

   Maak kennis met onze adviseur

   Contact
   Private banker Pieter Steenhuizen
   Pieter Steenhuizen
   Healthcare banker

   Veelbesproken onderwerpen

   Meer informatie
   Vragen over het opzetten of verkopen van uw praktijk, pensioen of de financiering van uw woning? Wij zetten de antwoorden op een rij.
   • Hoe krijg ik inzicht in mijn financiële situatie voor nu en later? 

    Van Lanschot heeft Vermogensregie, een eigen traject van gesprekken tot advies. Vermogensregie is een voortdurend proces, waarbij verschillende aspecten van u en uw vermogen aan bod komen. Graag doorlopen we samen met u dit traject. Wat is uw planning en wat zijn uw wensen en doelen? Wij houden rekening met de termijn waarop u uw toekomstplannen wilt realiseren. Veranderen uw plannen of omstandigheden? Dan gaan we graag opnieuw met u in gesprek. Indien nodig passen we de strategie aan. Wij monitoren uw vermogen en de haalbaarheid van uw toekomstplannen. Via dit traject geven wij u inzicht en de mogelijkheid om uw toekomstplannen en vermogen met elkaar in balans te houden. Dat geeft rust over uw financiële positie.

   • Financiert Van Lanschot goodwill bij het overnemen van een praktijk? 
    Vooropgesteld: financieren is maatwerk. Goodwill is de meerwaarde bovenop het zichtbare eigen vermogen van de praktijk. Er zijn enkele richtlijnen voor het bepalen van de goodwill, waarbij onder andere wordt gekeken naar winstgevendheid, vestigingsplaats en toekomstperspectief van de praktijk. Het is afhankelijk van uw kasstroom of u de goodwill kunt financieren.
   • Levert de verkoop van mijn praktijk genoeg op voor mijn pensioen?  
    Het antwoord op die vraag is afhankelijk van de opbrengst bij verkoop én uw gewenste uitgavenpatroon in de toekomst. De verwachte opbrengst van kleine praktijken wordt de komende jaren gedrukt door het grote aantal tandartsen dat stopt. Tegelijkertijd is er een prijsopdrijvend effect voor grotere praktijken (vanaf 4 stoelen) die interessant zijn voor overname door bijvoorbeeld een keten.
   Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel