Een specialist waar u op kunt bouwen

Mondzorg
De mondzorg verandert door schaalvergroting, meer stakers en de opkomst van flexarbeid. Groei van uw praktijk vraagt om scherp inzicht in uw situatie.

Van starten met een praktijk tot overdracht

Elke levensfase brengt andere financiële vraagstukken met zich mee. In het begin van uw carrière als tandarts, orthodontist of kaakchirurg ligt de nadruk op financiering. Later gaat het vooral om vermogensopbouw en het stroomlijnen van uw financiële belangen. 

Kom sneller uit de startblokken

Groei mee met uw praktijk

Pluk de vruchten van uw carrière

Kom sneller uit de startblokken

Als jonge (aankomend) tandarts, orthodontist of kaakchirurg staat u voor belangrijke keuzes. Wilt u binnenkort uw eerste huis kopen? Of een eigen praktijk opzetten? Dan heeft u behoefte aan financiering én een adviseur met verstand van uw sector. Dat geldt ook als het gaat om de opbouw van vermogen voor later.

Veelbesproken onderwerpen

Meer informatie
Vragen over het opzetten of verkopen van uw praktijk, pensioen of de financiering van uw woning? Wij zetten de antwoorden op een rij.
  • Financiert Van Lanschot goodwill bij het overnemen van een praktijk? 
    Vooropgesteld: financieren is maatwerk. Goodwill is de meerwaarde bovenop het zichtbare eigen vermogen van de praktijk. Er zijn enkele richtlijnen voor het bepalen van de goodwill, waarbij onder andere wordt gekeken naar winstgevendheid, vestigingsplaats en toekomstperspectief van de praktijk. Het is afhankelijk van uw kasstroom of u de goodwill kunt financieren.
  • Levert de verkoop van mijn praktijk genoeg op voor mijn pensioen?  
    Het antwoord op die vraag is afhankelijk van de opbrengst bij verkoop én uw gewenste uitgavenpatroon in de toekomst. De verwachte opbrengst van kleine praktijken wordt de komende jaren gedrukt door het grote aantal tandartsen dat stopt. Tegelijkertijd is er een prijsopdrijvend effect voor grotere praktijken (vanaf 4 stoelen) die interessant zijn voor overname door bijvoorbeeld een keten.

Advies in elke fase van uw carrière

Contact
Pieter Steenhuizen
Adviseur Healthcare