Een specialist waar u op kunt bouwen

  mondzorg
  • Wij weten wat er in uw situatie en sector speelt
  • Altijd één vast aanspreekpunt voor al uw zakelijke en privé vraagstukken
  • Met kennisbijeenkomsten staan wij u bij in uw medisch ondernemerschap

  Van starten met een praktijk tot overdracht

  Elke levensfase brengt andere financiële vraagstukken met zich mee. In het begin van uw carrière als tandarts, orthodontist of kaakchirurg ligt de nadruk op financiering. Later gaat het vooral om vermogensopbouw en het stroomlijnen van uw financiële belangen. 

  Kom sneller uit de startblokken

  Groei mee met uw praktijk

  Pluk de vruchten van uw carrière

  Kom sneller uit de startblokken

  Als jonge (aankomend) tandarts, orthodontist of kaakchirurg staat u voor belangrijke keuzes. Wilt u binnenkort uw eerste huis kopen? Of een eigen praktijk opzetten? Dan heeft u behoefte aan financiering én een adviseur met verstand van uw sector. Dat geldt ook als het gaat om de opbouw van vermogen voor later.

  Veelbesproken onderwerpen

  Meer informatie
  Vragen over het opzetten of verkopen van uw praktijk, pensioen of de financiering van uw woning? Wij zetten de antwoorden op een rij.
  • Financiert Van Lanschot goodwill bij het overnemen van een praktijk? 
   Vooropgesteld: financieren is maatwerk. Goodwill is de meerwaarde bovenop het zichtbare eigen vermogen van de praktijk. Er zijn enkele richtlijnen voor het bepalen van de goodwill, waarbij onder andere wordt gekeken naar winstgevendheid, vestigingsplaats en toekomstperspectief van de praktijk. Het is afhankelijk van uw kasstroom of u de goodwill kunt financieren.
  • Levert de verkoop van mijn praktijk genoeg op voor mijn pensioen?  
   Het antwoord op die vraag is afhankelijk van de opbrengst bij verkoop én uw gewenste uitgavenpatroon in de toekomst. De verwachte opbrengst van kleine praktijken wordt de komende jaren gedrukt door het grote aantal tandartsen dat stopt. Tegelijkertijd is er een prijsopdrijvend effect voor grotere praktijken (vanaf 4 stoelen) die interessant zijn voor overname door bijvoorbeeld een keten.

  Advies in elke fase van uw carrière

  Contact
  Contact block
  Pieter Steenhuizen
  Adviseur Healthcare