1. Voor wie
  2. Medici
  3. Eerstelijnszorg

  Uw baken in een turbulente sector

  eerstelijnszorg
  • Wij weten wat er in uw situatie en sector speelt
  • Altijd één vast aanspreekpunt voor al uw zakelijke en privé vraagstukken
  • Met kennisbijeenkomsten staan wij u bij in uw medisch ondernemerschap

  Gezondheidscentrum opzetten? Antwoord op de 4 meestgestelde vragen

  blog
  Lees de blog

  Net begonnen of bijna met pensioen?

  In het begin van uw carrière zijn uw financiële behoeften anders dan in de laatste jaren voor uw pensionering. De focus ligt aanvankelijk op financiering maar verschuift geleidelijk naar het opbouwen van vermogen en het stroomlijnen van uw financiële belangen.

  Kom sneller uit de startblokken

  Groei mee met uw praktijk

  Pluk de vruchten van uw carrière

  Kom sneller uit de startblokken

  Bent u huisarts in opleiding of waarnemer in de eerstelijnszorg? Dan staat u aan het begin van uw carrière. Wellicht wilt u een praktijk starten of overnemen. Dat vraagt om een adviseur met kennis van financiering én uw sector. Ook als u een hypotheek wilt afsluiten voor uw koopwoning.   

  Veelbesproken onderwerpen

  meer weten?
  Vragen over de financiering van uw praktijk, uitbreiding of participatie in een gezondheidscentrum? Wij zetten de antwoorden op een rij.
  • Financiert Van Lanschot goodwill bij het overnemen van een praktijk? 
   Vooropgesteld: financieren is maatwerk. Goodwill is de meerwaarde bovenop het zichtbare eigen vermogen van de praktijk. Er zijn enkele richtlijnen voor het bepalen van de goodwill, waarbij onder andere wordt gekeken naar de vestigingsplaats, kwaliteit en organisatievorm van de praktijk. Ook de financiële situatie van de vertrekkende huisarts speelt een rol. Het is afhankelijk van uw kasstroom of u de goodwill kunt financieren.
  • Hoe kijkt Van Lanschot aan tegen investeren in een gezondheidscentrum? 
   Financieren is maatwerk, en dat geldt zeker bij participatie in een gezondheidscentrum. Samen met u, uw (praktijk)adviseur en/of accountant nemen we uw plannen onder de loep: de organisatievorm, uw ondernemingsplan, uw kijk op investeren en aflossen en uw inbreng van eigen middelen. Ook wordt duidelijk welke documentatie nodig is voor financiering en in welke gevallen een taxatie vereist is.

  Advies in elke fase van uw carrière

  Contact
  Contact block
  Henk-Jan van Roekel
  Healthcare Banker