1. Voor wie
  2. Medici
  3. Eerstelijnszorg
  Man op spreekuur bij huisarts

  Uw baken in een turbulente sector

  eerstelijnszorg
  • Wij weten wat er in uw situatie en sector speelt
  • Altijd één vast aanspreekpunt voor al uw zakelijke en privé vraagstukken
  • Met kennisbijeenkomsten staan wij u bij in uw medisch ondernemerschap

  Je eigen huis bouwen als je net gestart bent als waarnemend huisarts

  klantverhaal
  Meer over hypotheken

  Starten met een praktijk of bijna met pensioen?

  In het begin van uw carrière zijn uw financiële behoeften anders dan in de laatste jaren voor uw pensionering. De focus ligt aanvankelijk op financiering maar verschuift geleidelijk naar het opbouwen van vermogen en het stroomlijnen van uw financiële belangen.

  Waarmee kunnen we u ontzorgen?

  Oplossingen op maat

  Waarmee kunnen we u ontzorgen?

  Oplossingen op maat
  Wij kennen de dynamiek van uw sector, de eerstelijnszorg is volop in beweging. Continuïteit en groei van uw praktijk vragen om scherp inzicht in uw financiële situatie, nu en in de toekomst.

  Maak kennis met onze adviseur

  Contact
  Henk-Jan van Roekel
  Teammanager Healthcare

  Veelbesproken onderwerpen

  meer weten?
  Vragen over de financiering van uw praktijk, uitbreiding of participatie in een gezondheidscentrum? Wij zetten de antwoorden op een rij.
  • Hoe krijg ik inzicht in mijn financiële situatie voor nu en later?  

   Van Lanschot heeft Vermogensregie, een eigen traject van gesprekken tot advies. Vermogensregie is een voortdurend proces, waarbij verschillende aspecten van u en uw vermogen aan bod komen. Graag doorlopen we samen met u dit traject. Wat is uw planning en wat zijn uw wensen en doelen? Wij houden rekening met de termijn waarop u uw toekomstplannen wilt realiseren. Veranderen uw plannen of omstandigheden? Dan gaan we graag opnieuw met u in gesprek. Indien nodig passen we de strategie aan. Wij monitoren uw vermogen en de haalbaarheid van uw toekomstplannen. Via dit traject geven wij u inzicht en de mogelijkheid om uw toekomstplannen en vermogen met elkaar in balans te houden. Dat geeft rust over uw financiële positie.

  • Financiert Van Lanschot goodwill bij het overnemen van een praktijk? 
   Vooropgesteld: financieren is maatwerk. Goodwill is de meerwaarde bovenop het zichtbare eigen vermogen van de praktijk. Er zijn enkele richtlijnen voor het bepalen van de goodwill, waarbij onder andere wordt gekeken naar de vestigingsplaats, kwaliteit en organisatievorm van de praktijk. Ook de financiële situatie van de vertrekkende huisarts speelt een rol. Het is afhankelijk van uw kasstroom of u de goodwill kunt financieren.
  • Hoe kijkt Van Lanschot aan tegen investeren in een gezondheidscentrum? 
   Financieren is maatwerk, en dat geldt zeker bij participatie in een gezondheidscentrum. Samen met u, uw (praktijk)adviseur en/of accountant nemen we uw plannen onder de loep: de organisatievorm, uw ondernemingsplan, uw kijk op investeren en aflossen en uw inbreng van eigen middelen. Ook wordt duidelijk welke documentatie nodig is voor financiering en in welke gevallen een taxatie vereist is.
  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel