Handen aan laptop

Veilig bankieren

  • Leer oplichting herkennen
  • Meld oplichting direct
  • Volg de adviezen om oplichting te voorkomen

Weerbaar tegen cybercriminaliteit

Webinar

Kijk het webinar 'Veilig bankieren - hoe gaat een oplichter te werk?' met tips van onze cybersecurity-specialisten.

Lees meer

Veilig bankieren

Wij doen er alles aan om (online) bankieren veilig te houden. Daarnaast kunt u zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van oplichters. Lees de tips om veilig te bankieren en hoe u nepmail en neptelefoontjes herkent. Bent u slachtoffer van fraude of dreigt u dit te worden? Lees hoe u dit meldt. 

Leer oplichting herkennen

Criminelen gebruiken allerlei vormen van fraude. Bijvoorbeeld oplichting via e-mail, telefoon, WhatsApp, sms en Marktplaats.  Lees hoe oplichters te werk gaan, zodat u fraude beter kunt herkennen.

> Fraude herkennen

Meld oplichting bij ons

Hebt u twijfels bij een overboeking of een ontvangen e-mail, telefoontje, sms, app of ander bericht, dat misschien zelfs uit naam van Van Lanschot komt? Hebt u persoonlijke gegevens gegeven aan een phisher? Of bent u slachtoffer geworden van oplichting? Lees hier wat te doen.

> Fraude melden

Vijf adviezen om oplichting te voorkomen

Van Lanschot doet er alles aan om (online) bankieren veilig te houden. Daarnaast kunt u zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van fraude. Lees wat wij doen en wat u zelf kunt doen door de vijf veiligheidsregels in acht te nemen.

> Fraude voorkomen: lees de tips

man bureau horloge laptop

Vermoedt u fraude?

Hebt u een bericht ontvangen dat u niet vertrouwt of denkt u dat u persoonlijke gegevens hebt doorgegeven aan een oplichter? Neem dan contact op met Van Lanschot Client Services.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel