Van Lanschot Kempen Q1 trading update

  1. Nieuws
  2. Van Lanschot Kempen Q1 trading update
Nieuws
24 april 2019

Van Lanschot Kempen Q1 trading update

Van Lanschot Kempen heeft vandaag een trading update gepubliceerd over het eerste kwartaal van 2019.

Dit zijn de hoofdpunten uit de trading update:                                                                                

Nettoresultaat aanzienlijk hoger

Het nettoresultaat is aanzienlijk hoger dan in het eerste kwartaal vorig jaar dankzij de boekwinsten op de verkoop van onze deelneming in AIO II (ruim € 35 miljoen) en de verkoop van ons belang in VLC & Partners (ruim € 15 miljoen). Het kwartaalresultaat exclusief deze boekwinsten is in lijn met het resultaat in dezelfde periode vorig jaar. De kapitaalpositie is zeer solide en ligt ruim boven de minimumeisen van toezichthouder De Nederlandsche Bank. Aan het eind van het eerste kwartaal komt onze kernkapitaalratio uit op 22,6%.

 

Stijging client assets met 6% naar € 86,0 miljard

De client assets nemen toe tot € 86,0 miljard. Ons beheerd vermogen stijgt met € 4,8 miljard naar € 71,8 miljard dankzij positieve koerseffecten. Daarnaast is sprake van in totaal € 0,3 miljard netto-uitstroom van het beheerd vermogen, voornamelijk bij Asset Management.

 

Ontwikkelingen bij Private Banking

Bij Private Banking is samen met Fidor een geslaagde pilot uitgevoerd met de betaalapp en het nieuwe platform voor betalingsverkeer. In april is de migratie van een eerste groep klanten naar het nieuwe platform succesvol verlopen. Daarnaast is gewerkt aan de introductie van de Groenhypotheek, die in het tweede kwartaal beschikbaar komt. Hiermee bieden we klanten de mogelijkheid om geld te lenen tegen aantrekkelijke rentetarieven, voor het verduurzamen van hun woonhuis.


Het volledige persbericht en de resultaten leest u hier.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel