Van Lanschot Kempen trading update: eerste kwartaal 2018

  1. Nieuws
  2. Van Lanschot Kempen publiceert trading update eerste kwartaal 2018 - Nieuws 25 april 2018
Nieuws
25 april 2018

Van Lanschot Kempen trading update: eerste kwartaal 2018

Van Lanschot Kempen heeft vandaag een trading update gepubliceerd over het eerste kwartaal van 2018. Graag brengen wij u hiervan op de hoogte. In de bijlage vindt u het persbericht. Dit zijn de hoofdpunten uit de trading update.

Kwartaalresultaat in lijn met laatste twee kwartalen vorig jaar

2018 is goed van start gegaan. Dit zien we vooral terug bij Private Banking, waar we een sterke netto-instroom van het beheerd vermogen zien. Ondanks de volatiliteit op aandelenmarkten zien we dat onze klanten focus op de lange termijn houden. Het nettoresultaat over het eerste kwartaal is in lijn met de laatste kwartalen van vorig jaar, maar lager dan het eerste kwartaal van 2017. Dit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de aanhoudende druk op de rentemarge en door het ontbreken van een significante bijdrage van verkoopopbrengsten zoals vorig jaar.

Van Lanschot Kempen heeft traditioneel solide kapitaalratio’s die ruim boven de minimumeisen van toezichthouder De Nederlandsche Bank liggen. Aan het eind van het eerste kwartaal is onze kapitaalratio 20,2%.

Netto-instroom van beheerd vermogen

We zijn tevreden over de € 0,4 miljard netto-instroom van assets under management. Zowel Private Banking, Evi als Asset Management dragen hier aan bij. Bij online beleggingscoach Evi zet de in 2017 ingezette versnelde groei van het aantal klanten door. Negatieve koerseffecten hebben per saldo geleid tot een daling van de aan ons toevertrouwde middelen met € 1,0 miljard naar € 82,7 miljard.

Productaanbod verder uitgebreid

In de afgelopen maanden is het productaanbod voor klanten verder uitgebreid. Zo is de Global Impact Pool gelanceerd, waarmee klanten kunnen beleggen in fondsen die een positieve bijdrage leveren aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Daarnaast is in april het Private Markets Fund gelanceerd, een unieke propositie voor beleggen in minder liquide markten zoals private equity, infrastructuur en land.

Hebt u vragen naar aanleiding van onze trading update? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bankier.

Lees het persbericht op vanlanschotkempen.com.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel