Van Lanschot Kempen trading update: derde kwartaal 2018

  1. Nieuws
  2. Van Lanschot Kempen publiceert trading update derde kwartaal 2018 - Nieuws 2 november 2018
Nieuws
02 november 2018

Van Lanschot Kempen trading update: derde kwartaal 2018

Van Lanschot Kempen heeft vandaag een trading update gepubliceerd over het derde kwartaal van 2018. Dit zijn de hoofdpunten uit de trading update.

Goed resultaat in het derde kwartaal

We hebben een goed resultaat behaald in het derde kwartaal. De provisie-inkomsten stijgen dankzij een toename van onze assets under management (AuM) en wederom een goed kwartaal bij Merchant Banking. Ten opzichte van de eerste twee kwartalen ligt het kostenniveau zoals verwacht lager, onder meer geholpen door seizoeneffecten. Daarnaast versterkt de ruim € 10 miljoen verkoopopbrengst van ons minderheidsbelang in Ploeger Oxbo het resultaat van dit kwartaal.

Van Lanschot Kempen heeft traditioneel solide kapitaalratio’s die ruim boven de minimumeisen van toezichthouder De Nederlandsche Bank liggen. Aan het eind van het derde kwartaal komt onze kapitaalratio uit op 20,6%.

Netto-instroom van beheerd vermogen

Onze client assets stijgen in het derde kwartaal naar € 84,9 miljard. Het beheerd vermogen neemt toe tot € 70,4 miljard, met name door een totale netto-instroom van € 1,2 miljard die afkomstig is van klanten bij zowel Private Banking als Asset Management.

Wealth managementpropositie verder versterkt

We werken continu aan het verbeteren van onze wealth managementpropositie. Zo zijn afgelopen maanden al onze klanten geïntroduceerd op de nieuwe online omgeving ‘Mijn Van Lanschot’. Daarnaast is Van Lanschot Private Service voor beleggingsadviesklanten gelanceerd. Hiermee krijgen zij toegang tot exclusieve dienstverlening op het gebied van onder meer lifestyle, travel en healthcare.

Meer informatie

Meer weten
Hebt u vragen naar aanleiding van onze trading update? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bankier of Van Lanschot Client Services.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel