Thijs Kranenburg winnaar Theo Kraan Award 2017

  1. Nieuws
  2. Thijs Kranenburg wint Theo Kraan Award 2017 - Nieuws 21 november 2017
Nieuws
02 november 2017

Thijs Kranenburg winnaar Theo Kraan Award 2017

Thijs Kranenburg won de award met zijn afstudeerscriptie over de invloed van de ECB op de investeringsbereidheid van bedrijven in de Eurozone.

Masterstudenten van de Tilburg School of Economics and Management (economische faculteit van Tilburg University) maken ieder jaar kans op de Theo Kraan Award voor de best geschreven afstudeerscriptie over een onderwerp gerelateerd aan beleggen. Op woensdag 22 november 2017 is de Theo Kraan Award 2017 uitgereikt aan Thijs Kranenburg. Dit jaar vond de tiende en laatste editie van de Theo Kraan Award plaats.

De Theo Kraan Award 2017 werd tijdens een seminar aan Tilburg University uitgereikt aan Thijs Kranenburg voor zijn afstudeerscriptie over de invloed van de ECB op de investeringsbereidheid van bedrijven in de Eurozone. De titel van zijn scriptie luidt: “The influence of the European Central Bank on investment by firms in the Eurozone”. Thijs ontving de prijs uit handen van mevrouw Kraan en Karl Guha, voorzitter van de Executive Board van Van Lanschot.

Onder toeziend oog van dagvoorzitter Ruud van de Ven (Van Lanschot) werd de middag geopend door Emile Aarts (Rector Magnificus). Verder werd er gesproken door Karl Guha over Van Lanschot en de toekomst, Oliver Spalt (Tilburg University) over diversiteit in bestuurskamers en de impact op aandelenprijzen en Roelof Salomons (Kempen) over de vooruitzichten op de (aandelen)markten. Opvallende overeenkomsten tussen theorie en praktijk waren de verwachte invloed van data en de digitale wereld, maar ook het belang van relaties, netwerken en met elkaar de verbinding maken. Zowel vanuit de Tilburgse Universiteit als vanuit Van Lanschot werd met ambitie en optimisme naar de toekomst gekeken.

De middag werd afgesloten door prijswinnaar Thijs Kranenburg, die een inkijkje gaf in zijn scriptie. Thijs onderstreepte dat het monetair beleid van de ECB de investeringsbereidheid van bedrijven positief heeft beïnvloed. Dit komt omdat de exceptioneel lage rente bijna 1-op-1 op wordt doorberekend aan bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven investeringen goedkoper financieren.

Over de Theo Kraan Award

Ter nagedachtenis aan Theo Kraan heeft Van Lanschot de Theo Kraan Award ingesteld. Theo was één van Nederlands bekendste beleggingsexperts. Als geen ander was Theo Kraan in staat complexe materie helder over het voetlicht te brengen en daarmee een voorbeeld voor ons allen. Tegenwoordig noemen we dat de kracht van “story telling”. Tot zijn plotselinge overlijden in 2006 was hij directeur Private Investments bij Van Lanschot.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel