Pymwymic kondigt Van Lanschot als investeerder aan

  1. Nieuws
  2. Pymwymic kondigt Van Lanschot als investeerder aan - Nieuws 11 januari 2018
Nieuws
08 maart 2018

Pymwymic kondigt Van Lanschot als investeerder aan

Van Lanschot gaat investeren in het Pymwymic Healthy Ecosystems Impact Fund.

Van Lanschot wil met deze stap het investeren in duurzame doelen op grotere schaal bevorderen, een gebied waar Pymwymic al meer dan twintig jaar ervaring in heeft. Beide organisaties zijn onderdeel van de groeiende gemeenschap van bedrijven en individuen die bijdragen aan investeringsoplossingen met een positieve impact op mens en milieu.

Bij onze klanten komt de wens voor maatschappelijk rendement steeds meer voor. Daarom bieden wij Impact Investing.

Richard bruens

Complementaire samenwerking

Richard Bruens, lid Executive Board Van Lanschot Kempen, verantwoordelijk voor Private Banking: ‘In ons beleggingsbeleid speelt duurzaamheid een belangrijke rol en ook bij onze klanten komt de wens om maatschappelijk rendement te maken steeds meer voor. In dit kader hebben wij vorig jaar de zogeheten Impact Investing-propositie ontwikkeld. Deze investering in het Pymwymic Healthy Ecosystems Impact Fund is een mooie kans om onze kennis en ervaring op het gebied van impact investing verder te vergroten.’

Van Lanschot investeert € 500.000 in het Pymwymic Healthy Ecosystems Impact Fund. Pymwymic kan met deze investering van Van Lanschot meer impact-ondernemingen ondersteunen.

Duurzame veranderingen komen van het bedrijfsleven

Impact-ondernemingen hebben als hoofddoel om problemen als milieuvervuiling, klimaatverandering en slechte leefomstandigheden op te lossen. Dit type bedrijf streeft ook financieel rendement na en is niet afhankelijk van giften, waardoor het ook op de lange termijn het werk kan blijven voortzetten. Voorbeelden van zulke ondernemingen zijn Fairphone, dat met een eerlijke productieketen duurzame mobiele telefoons maakt, en !nspiraFarms, dat gekoelde duurzame opslagoplossingen biedt aan groeiende agrarische bedrijven in Afrika en Latijns Amerika.

Pymwymic: 'Learn, Share, Invest'

Pymwymic (‘Put Your Money Where Your Meaning Is Community’) is een gemeenschap van vermogende families, filantropen en individuele beleggers. Het is een van de eerste organisaties die in Europa startte met 'impact investeren’. Daarmee bouwt Pymwymic aan een nieuwe economie waarin het welzijn van mens, maatschappij en natuur centraal staat. In de afgelopen twee decennia heeft Pymwymic circa vijftig miljoen geïnvesteerd, meer dan zestig bedrijven met aanzienlijke opstart- en groeifinanciering geholpen en honderden impact-ondernemers ondersteund. Daarmee heeft Pymwymic een vliegwiel aan blijvende positieve verandering in gang gezet. Het motto van Pymwymic is ‘Learn, Share, Invest’.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel