Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers 2022

  1. Nieuws
  2. 2023
  3. Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers 2022
Utrecht Hoog Catharijne

Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers 2022

nieuws
23 februari 2023
Dit zijn de hoofdpunten uit ons persbericht.

Nettowinst van € 84,3 miljoen

In december 2022 hebben we de versnelde overname van het resterende 30%-belang in de Belgische wealth manager Mercier Vanderlinden aangekondigd. De combinatie Van Lanschot België en Mercier Vanderlinden gaat in België in de loop van 2023 verder onder de naam Mercier Van Lanschot.

De provisie-opbrengsten – onze kerninkomsten – zijn in 2022 met 6% gestegen, deels door de overname van Mercier Vanderlinden.

Hoge netto-instroom van € 2,0 miljard 

De sterke netto-instroom van vermogen van bestaande en nieuwe klanten, in combinatie met de hoge Relationship Net Promoter Score van 36, laten zien dat onze klanten vertrouwen hebben in ons en onze persoonlijke dienstverlening waarderen. Het negatieve koersresultaat binnen vrijwel alle beleggings-categorieën had impact op elke belegger en hierdoor is het totaal aan vermogen onder beheer gedaald.

Onze kredietportefeuille bedraagt € 9,3 miljard, waarvan het grootste deel bestaat uit Nederlandse woninghypotheken. We zien een zeer beperkt risico in onze kredietportefeuille en dat heeft ook geleid tot een vrijval van de kredietvoorziening van € 7,7 miljoen. 

Sterke kapitaal- en liquiditeitspositie 

Per eind 2022 bedraagt onze CET 1-ratio 20,6%; ruim meer dan onze doelstelling van 17,5%.

Onze goede resultaten en sterke kapitaalpositie stellen ons in staat om een dividend over 2022 voor te stellen van € 1,75 per aandeel. Daarnaast zijn we van plan om € 2,00 per aandeel uit te keren aan onze aandeelhouders (ongeveer € 85 miljoen) in de tweede helft van 2023.

Meer informatie

Meer weten
Een uitgebreide toelichting op de jaarcijfers en het volledige persbericht vindt u op de website van Van Lanschot Kempen, samen met het jaarverslag over 2022. Hebt u vragen naar aanleiding van onze jaarcijfers? We beantwoorden ze graag.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel