Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2023

  1. Nieuws
  2. 2023
  3. Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2023
Amstelveen Bosbaan

Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2023

nieuws
24 augustus 2023
Van Lanschot Kempen heeft op 24 augustus de resultaten over het eerste halfjaar van 2023 bekendgemaakt. Dit zijn de hoofdpunten uit ons persbericht.
Nettowinst van € 51,8 miljoen
De licht hogere nettowinst ten opzichte van de eerste helft van 2022 is een weerspiegeling van de goede provisie-inkomsten – onze kerninkomsten – en hogere rente-inkomsten in combinatie met het lagere resultaat op deelnemingen, en het negatieve resultaat binnen het segment Investment Banking Clients als gevolg van een wereldwijde afname in M&A- en ECM-activiteiten.

Hoge netto-instroom van € 2,2 miljard binnen Private Clients
De netto-instroom in vermogen onder beheer is wederom hoog, vooral dankzij sterke groei in Nederland en België. Mede dankzij het positieve koersresultaat steeg het totale toevertrouwde vermogen naar € 130,8 miljard.
 
Onze kredietportefeuille bedraagt € 9,3 miljard, waarvan het grootste deel bestaat uit Nederlandse woninghypotheken. We zien een zeer beperkt risico in onze kredietportefeuille en dat heeft ook geleid tot een vrijval van de kredietvoorziening van € 1,9 miljoen.

Sterke kapitaal- en liquiditeitspositie 
Per eind juni 2023 bedraagt onze CET 1-ratio 21,6%, ruim meer dan onze doelstelling van 17,5%.

Ook onze liquiditeitsratio blijft onveranderd sterk met een ratio van 172%.

Onze sterke kapitaalpositie stelt ons in staat om kapitaalteruggave van € 2,00 per aandeel voor te stellen aan onze aandeelhouders.

Meer informatie

Meer weten
Het volledige persbericht vindt u op de website van Van Lanschot Kempen. Hebt u vragen naar aanleiding van onze resultaten? We beantwoorden ze graag.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel