Van Lanschot Kempen publiceert Q1 trading update 2023

  1. Nieuws
  2. 2023
  3. Van Lanschot Kempen publiceert Q1 trading update 2023
Amsterdam pont

Van Lanschot Kempen publiceert Q1 trading update 2023

nieuws
04 mei 2023
Van Lanschot Kempen heeft vandaag de resultaten over het eerste kwartaal van 2023 bekendgemaakt. Dit zijn de hoofdpunten uit ons persbericht.

Sterk commercieel momentum

We zijn het jaar goed gestart met een netto-instroom van vermogen binnen Private Clients van maar liefst € 1,3 miljard. Samen met het goede koersresultaat heeft dit ervoor gezorgd dat het totale toevertrouwde vermogen is gestegen naar € 128,3 miljard (eind 2022: € 124,2 miljard). Ook het financiële resultaat binnen Private Clients was sterk in het eerste kwartaal. 

Groei via overnames

Het is onze ambitie om naast autonome groei ook via overnames te groeien. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben we de overname van het resterende belang in de Belgische wealth manager Mercier Vanderlinden afgerond en hebben we de overname van het online beleggingsplatform van Robeco met € 4,7 miljard aan vermogen onder beheer aangekondigd.

Daarnaast versterken we onze positie in de regio Groningen met de komst van vier nieuwe private banking-collega’s. Hiermee kunnen we nog beter inspelen op groeikansen in dit deel van het land.

Zeer sterke kapitaalpositie 

Per eind maart 2023 bedraagt onze CET 1-ratio 20,4%. Dit is ruim boven onze doelstelling van 15% plus een buffer van 2,5% voor overnames.

Meer informatie

Meer weten
Het volledige persbericht vindt u op de website van Van Lanschot Kempen. Hebt u vragen naar aanleiding van onze resultaten? We beantwoorden ze graag.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel