Trading update derde kwartaal 2022 gepubliceerd

  1. Nieuws
  2. 2022
  3. Van Lanschot Kempen publiceert derdekwartaalcijfers 2022
Utrecht Hoog Catharijne

Trading update derde kwartaal 2022 gepubliceerd

nieuws
04 november 2022
Van Lanschot Kempen heeft vandaag de cijfers over het derde kwartaal van 2022 bekendgemaakt. Dit zijn de hoofdpunten uit ons persbericht.

Goede commerciële ontwikkeling

Het resultaat over het derde kwartaal van dit jaar was sterk en in lijn met de eerste twee kwartalen van dit jaar. De netto-instroom van vermogen binnen Private Clients is weer goed met € 0,4 miljard. Hiermee komt de totale netto-instroom van vermogen tot en met september 2022 uit op € 1,8 miljard. De dalende markten hebben er helaas wel voor gezorgd dat het totale toevertrouwde vermogen is gedaald naar € 115,3 miljard (van € 118,5 miljard per eind juni 2022).

Stabiele leningenportefeuille

De totale leningenportefeuille bedroeg € 9,1 miljard, waarvan het grootste deel Nederlandse woninghypotheken met een laag risicoprofiel (€ 6,7 miljard). Binnen deze hypothekenportefeuille zien we dit kwartaal minder oversluitingen van bestaande hypotheken en minder nieuwe hypotheken, in lijn met de dalende hypotheekmarkt in Nederland.

Mercier Vanderlinden

Vorig jaar hebben we de overname van een belang van 70% in de Belgische wealth manager Mercier Vanderlinden afgerond. Nu hebben we een mooie stap gezet in de integratie: de klanten van Mercier Vanderlinden maken sinds oktober gebruik van de depotbankfunctie van Van Lanschot Kempen.

Zeer sterke kapitaalpositie 

Per eind september 2022 bedraagt onze CET 1-ratio 19,2%. De voorgenomen kapitaalteruggave van € 1,50 per aandeel is hier al in verwerkt. Ook na verwerking van deze teruggave blijft de kapitaalratio ruim boven onze doelstelling van 15% plus een buffer van 2,5% voor overnames.
 

Meer informatie

Meer weten
Het volledige persbericht vindt u op de website van Van Lanschot Kempen. Hebt u vragen naar aanleiding van onze cijfers? We beantwoorden ze graag.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel