Van Lanschot Kempen publiceert Q1 trading update 2022

  1. Nieuws
  2. 2022
  3. Van Lanschot Kempen publiceert Q1 trading update 2022
Van Lanschot Kempen Crq Amsterdam

Van Lanschot Kempen publiceert Q1 trading update 2022

nieuws
11 mei 2022
Van Lanschot Kempen heeft vandaag de trading update over het eerste kwartaal van 2022 gepubliceerd. Daarnaast is vandaag onze Capital Markets Day. Dit zijn de hoofdpunten uit ons persbericht.

Onderliggende nettowinst van € 35,7 miljoen

We hebben een prima kwartaal achter de rug. De provisie-inkomsten zijn met 18% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal 2021. Daarnaast zien we ook een vrijval uit de kredietvoorzieningen, dankzij de goede kwaliteit van de kredietportefeuille die vooral bestaat uit Nederlandse woninghypotheken. Het onderliggende resultaat is hoger dan het gerapporteerde nettoresultaat als gevolg van een bijzondere last die we hebben moeten nemen door een ongunstige uitspraak van het Hof ’s-Hertogenbosch in een rentederivatenzaak. 

Toevertrouwd vermogen bedraagt € 125,5 miljard

De dalende markten hebben er in het eerste kwartaal voor gezorgd dat het toevertrouwd vermogen gedaald is. Ons segment Private Clients laat echter nog steeds een mooie netto-instroom van vermogen zien van bestaande en nieuwe klanten, dit kwartaal maar liefst € 0,6 miljard. Verder is ook de klanttevredenheid verder toegenomen. Deze wordt uitgedrukt in de Relationship Net Promoter Score. Deze is gestegen naar 41, een nieuw record.  

Sterke kapitaalpositie 

Per eind maart 2022 bedraagt onze CET 1-ratio 20,8%. Door hogere kapitaalvereisten vanuit De Nederlandsche Bank is de ratio weliswaar gedaald ten opzichte van eind 2021, maar is onze kapitaalpositie nog steeds zeer sterk. 

Tijdens de Capital Markets Day vandaag, presenteren we onze aangescherpte financiële doelstellingen. Dit betreft onder andere een kapitaalratio van 15% met een extra buffer van 2,5% voor overnames en een efficiencyratio van 70%. Verder presenteren we ook onze groeiplannen binnen onze huidige, succesvolle wealthmanagementstrategie. 

Meer informatie

Meer weten
Het volledige persbericht vindt u op de website van Van Lanschot Kempen. Hebt u vragen naar aanleiding van onze cijfers? We beantwoorden ze graag.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel