Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers 2021

  1. Nieuws
  2. 2022
  3. Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers 2021
Bergen Camperduin Van Lanschot Kempen

Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers 2021

nieuws
24 februari 2022
Dit zijn de hoofdpunten uit ons persbericht.

Nettowinst van € 143,8 miljoen

We hebben een zeer goed jaar achter de rug. De stijging van de nettowinst is te danken aan de sterke groei van de provisie-inkomsten bij Private Clients en Investment Banking Clients, een aantal boekwinsten op verkopen uit de participatieportefeuille en een verdere vrijval uit de kredietvoorzieningen.

Toevertrouwd vermogen stijgt naar € 131,1 miljard

Met € 3,8 miljard laat ons segment Private Clients weer een zeer sterke netto-instroom zien. Daarnaast is door een acquisitie ook € 3,8 miljard toegevoegd aan het vermogen onder beheer en het zogenaamde beurseffect zorgde voor een groei van € 5,7 miljard. De hoge netto-instroom in combinatie met de verder gestegen Relationship NPS (van 26 naar 36) is een mooi bewijs dat onze persoonlijke advisering samen met een goed productaanbod en moderne technologie goed werken voor onze klanten.

We zijn verheugd dat we het afgelopen jaar de overname van Hof Hoorneman Bankiers hebben afgerond. Daarnaast hebben we ook de overname van het 70%-belang in de Belgische wealth manager Mercier Vanderlinden afgerond. We zijn enthousiast over deze overname, die uitstekend past in onze strategie om als onafhankelijke, gespecialiseerde wealth manager een belangrijke speler te zijn in België.

Onze kredietportefeuille bedraagt € 8,9 miljard, waarvan het grootste deel bestaat uit Nederlandse woninghypotheken. We zien een zeer beperkt risico in onze kredietportefeuille en dat heeft ook geleid tot een vrijval van de kredietvoorziening van € 11,7 miljoen. 

Sterke kapitaal- en liquiditeitspositie 

Per eind 2021 bedraagt onze CET 1-ratio 23,7%; ruim meer dan onze doelstelling van 15-17%. Daarnaast is de liquiditeitspositie goed met een hoge liquiditeitsratio van 172,0%.

Onze goede resultaten en sterke kapitaalpositie stellen ons in staat om een dividend over 2021 voor te stellen van € 2,00 per aandeel (2020: € 0,70 en 2019: € 1,45). 

Meer informatie

Meer weten
Een uitgebreide toelichting op de jaarcijfers en het volledige persbericht vindt u op de website van Van Lanschot Kempen, samen met het jaarverslag over 2021. Hebt u vragen naar aanleiding van onze jaarcijfers? We beantwoorden ze graag.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel