Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2022

  1. Nieuws
  2. 2022
  3. Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2022
Utrecht Hoog Catharijne

Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2022

nieuws
25 augustus 2022
Van Lanschot Kempen heeft vandaag de halfjaarcijfers over 2022 gepubliceerd. Dit zijn de hoofdpunten uit ons persbericht.

Nettowinst van € 48,2 miljoen

We zijn er trots op dat de provisie-opbrengsten – onze kerninkomsten – met 15% zijn gestegen. Dit is te danken aan het hogere AuM-niveau vergeleken met de eerste helft van vorig jaar, deels door de overname van de Belgische wealth manager Mercier Vanderlinden. De kosten zijn weliswaar gestegen, weer deels door de overname, maar blijven goed onder controle. 

Ook in de eerste helft van 2022 hebben we weer een vrijval uit de kredietvoorzieningen, deze keer € 7,2 miljoen. Dit komt door het lage risicoprofiel van onze kredietportefeuille die vooral bestaat uit Nederlandse woninghypotheken met een zeer beperkt risico.

Netto-instroom van € 1,4 miljard in het segment Private Clients

De sterke netto-instroom van vermogen van bestaande en nieuwe klanten, in combinatie met de hoge Relationship Net Promoter Score van +35, laten zien dat onze klanten veel vertrouwen hebben in ons en onze persoonlijke dienstverlening waarderen. De turbulente markten in de eerste helft van dit jaar hebben wel geleid tot een negatief koersresultaat en hierdoor is het totaal toevertrouwd vermogen enigszins gedaald.

Sterke kapitaalpositie 

Onze kapitaalratio bedraagt 20,2%; ruim meer dan onze doelstelling van 17,5% (15% plus een buffer voor het doen van overnames van 2,5%).

Dankzij onze sterke kapitaalpositie kunnen we aandeelhouders een voorstel tot kapitaalteruggave doen van € 1,50 per aandeel (totaal ruim € 60 miljoen). 

Meer informatie

Meer weten
Het volledige persbericht vindt u op de website van Van Lanschot Kempen. Hebt u vragen naar aanleiding van onze cijfers? We beantwoorden ze graag.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel