Van Lanschot Kempen publiceert Q1 trading update 2021

  1. Nieuws
  2. 2021
  3. Van Lanschot Kempen publiceert Q1 trading update 2021
Duinen

Van Lanschot Kempen publiceert Q1 trading update 2021

nieuws
30 april 2021
Van Lanschot Kempen heeft vandaag de resultaten gepubliceerd over het eerste kwartaal van dit jaar. 
Dit zijn de hoofdpunten:

Sterk kwartaalresultaat

Hoewel dit door Covid-19 bijzondere tijden blijven, zijn we het jaar 2021 goed van start gegaan en zijn we tevreden over de resultaten van het eerste kwartaal. Dit kwartaal laat zelfs een beperkte vrijval van de kredietvoorzieningen zien, wat vooral te danken is aan het lage risicoprofiel van onze kredietportefeuille. Deze portefeuille bestaat voor het grootste deel uit Nederlandse woninghypotheken. 

Aanhoudende groei binnen het segment Private Clients (voorheen segment Private Banking)

Binnen Private Clients zien we wederom een mooie netto-instroom van € 1,2 miljard in beheerd vermogen. Dit is te danken aan instroom van zowel bestaande als nieuwe klanten in Nederland, België en Zwitserland. 

Kapitaalpositie

Onze huidige kapitaalpositie blijft sterk en de kernkapitaalratio bedraagt 23,6%. Het dividend over 2019 en 2020 van in totaal € 2,15 per aandeel staat op de balans gereserveerd voor onze aandeelhouders en is niet opgenomen in deze kernkapitaalratio. Het voorgestelde dividend over 2020 van € 0,70 per aandeel moet nog worden goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 27 mei 2021.

Succesvolle volgende stap in de groeistrategie in België

Deze maand hebben we bekendgemaakt dat Van Lanschot België en Mercier Vanderlinden de krachten bundelen op de Belgische wealth management-markt. We verwerven een 70%-belang in Mercier Vanderlinden, dat we stapsgewijs uitbreiden naar 100% per eind 2025. De transactie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en zal naar verwachting afgerond worden in het derde kwartaal van 2021.

Meer informatie

Meer weten
Hebt u vragen naar aanleiding van deze trading update? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bankier of Van Lanschot Client Services.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel