Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2021

  1. Nieuws
  2. 2021
  3. Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2021
Duinen

Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2021

nieuws
26 augustus 2021
Van Lanschot Kempen heeft vandaag de resultaten gepubliceerd over het eerste halfjaar.
Dit zijn de hoofdpunten:

Nettowinst van € 58,3 miljoen

We hebben een zeer goed eerste halfjaar achter de rug. We hebben de mooie nettowinst te danken aan de hoge netto-instroom in vermogen onder beheer, dankzij het vertrouwen van onze klanten in ons en de positieve markten. 

Toevertrouwd vermogen stijgt naar € 121,0 miljard, vermogen onder beheer naar € 104,2 miljard 

Met € 2,4 miljard laat Private Clients weer een zeer sterke netto-instroom zien. Deze uitzonderlijk hoge netto-instroom is voor ons het bewijs dat onze persoonlijke advisering in combinatie met een goed productaanbod en moderne technologie werkt. We zien dat onze klanten steeds vaker voor ons kiezen als eerste partner voor al hun zaken op het gebied van wealth management en dat maakt ons trots. 

We zijn verheugd dat we het partnership met Mercier Vanderlinden in België hebben kunnen aankondigen. We vergroten hiermee het vermogen onder beheer met € 3,8 miljard. Het partnership past uitstekend in onze strategie om als gespecialiseerde wealth manager een belangrijke speler te zijn in België.

Onze kredietportefeuille bedraagt € 8,7 miljard, waarvan het grootste deel bestaat uit Nederlandse woninghypotheken. We zien een zeer beperkt risico in onze kredietportefeuille en dat heeft ook geleid tot een vrijval van de kredietvoorziening van € 3,5 miljoen. 

Sterke kapitaal- en liquiditeitspositie 

Per juni 2021 bedraagt onze CET 1-ratio 21,9%; ruim meer dan onze doelstelling van 15-17%. Daarnaast is de liquiditeitspositie goed met een hoge liquiditeitsratio van 158,8%.

Het dividend over 2019 en het resterende dividend over 2020 van in totaal € 1,95 per aandeel staat nog steeds op onze balans gereserveerd voor onze aandeelhouders en is niet opgenomen in de kapitaalratio. De Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank hebben aangegeven dat de aanbeveling om geen dividend uit te keren vervalt per 1 oktober 2021. De € 1,95 per aandeel zullen we dan ook aan het begin van het vierde kwartaal uitkeren aan onze aandeelhouders.

Meer informatie

Meer weten
Hebt u vragen naar aanleiding van dit bericht? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bankier of Van Lanschot Client Services.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel