Overname Hof Hoorneman en gevolgen deposito-garantiestelsel

  1. Nieuws
  2. 2021
  3. Overname Hof Hoorneman en gevolgen depositogarantiestelsel
Man en vrouw zittend op het dak

Overname Hof Hoorneman en gevolgen deposito-garantiestelsel

Nieuws
27 juli 2021
Klanten die zowel bij Hof Hoorneman als bij Van Lanschot banktegoeden hebben staan, worden na de overname beschermd tot maximaal € 100.000.
De juridische samenvoeging van Hof Hoorneman Bankiers en Van Lanschot Kempen heeft inmiddels plaatsgevonden. Als gevolg hiervan gaan zowel de beleggingen als de banktegoeden van klanten over naar Van Lanschot. Dit heeft gevolgen voor het depositogarantiestelsel.

Het depositogarantiestelsel biedt bescherming tot een bedrag van maximaal € 100.000 aan banktegoed per persoon, per bank, ongeacht het aantal rekeningen.

Nu de twee vermogensbeheerders zijn samengevoegd biedt het depositogarantiestelsel – als de klant bij zowel Hof Hoorneman als Van Lanschot bankiert – tot maximaal € 100.000 bescherming van het gezamenlijke banktegoed.

Op verzoek van de klant kunnen banktegoeden bij Van Lanschot of bij Hof Hoorneman boven het bedrag van € 100.000 kosteloos worden overgeboekt naar een andere bank, ook wanneer dit geld vaststaat in een termijndeposito bij Van Lanschot Kempen. In dat laatste geval is er tevens recht op compensatie voor rentederving. Klanten die een lopend deposito wensen op te nemen kunnen dit tot uiterlijk 20 oktober 2021 bij ons kenbaar maken.

Uiteraard kunnen klanten met vragen terecht bij hun vertrouwde aanspreekpunt en op onze website vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de samenvoeging
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel