Kempen Orange Fund ontvangt Gold-rating van Morningstar

  1. Nieuws
  2. 2021
  3. Kempen Orange Fund ontvangt Gold-rating van Morningstar

Kempen Orange Fund ontvangt Gold-rating van Morningstar

nieuws
12 mei 2021
Dit is de hoogst haalbare waardering van de onafhankelijke fondsbeoordelaar.

De beleggingsfondsanalisten van Morningstar hebben na een uitgebreide, kwalitatieve analyse het Kempen Orange Fund gewaardeerd met een Gold-rating in de categorie ‘Aandelen Nederland’. Het is de hoogst haalbare rating voor een beleggingsfonds die wordt toegekend door de onafhankelijke beoordelaar van beleggingsfondsen. Van fondsen met een waardering "Gold" verwacht Morningstar dat ze door een economische cyclus heen beter presteren dan de benchmark en vergelijkbare beleggingsfondsen.

'Het Kempen Orange Fund wordt geleid door een beheerteam dat zijn positie heeft herwonnen na belangrijke veranderingen in 2018. Wij hebben waardering voor de kwaliteiten van dit team en het sterke en bewezen beleggingsproces dat zeer consistent wordt uitgevoerd. Hierbij laat het team een uitstekend lange termijn track record zien’, geeft Morningstar aan bij de verhoging naar de Gold-rating. 

Kers op de taart

Het Kempen Orange Fund wordt beheerd met overtuiging en passie voor beleggen door Michiel van Dijk, Erwin Dut, Sander van Oort en Ingmar Schaefer. Dit beheerteam kent de Nederlandse bedrijven waarin ze voor de lange termijn beleggen door en door. Het fonds is al decennia een vertrouwd gezicht in het Nederlandse beleggingslandschap, en dat wordt met deze bijzondere waardering door Morningstar erkend.

'We zijn ontzettend trots dat we deze waardering van Morningstar ontvangen. Dit jaar vieren we het dertigjarig bestaan van het Kempen Orange Fund, waarbij deze Gold-rating de kers op de taart is. Deze ultieme erkenning voor onze beleggingsaanpak motiveert ons om als lange termijn betrokken aandeelhouder waarde te creëren voor onze klanten’, vertelt Michiel van Dijk, beheerder van het Kempen Orange Fund.

Kempen is al meer dan dertig jaar specialist in small-capbeleggen en startte het Kempen Orange Fund in 1991.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel