Van Lanschot Kempen publiceert Q3 trading update 2020

  1. Nieuws
  2. 2020
  3. Van Lanschot Kempen publiceert Q3 trading update 2020
Duinen

Van Lanschot Kempen publiceert Q3 trading update 2020

nieuws
29 oktober 2020
Dit zijn de hoofdpunten uit de trading update.

Nettoresultaat in lijn met tweede kwartaal van dit jaar  

Ons resultaat is vergelijkbaar met het resultaat over het tweede kwartaal van dit jaar. We zien wederom een zeer beperkte toevoeging aan de kredietvoorziening. Deze beperkte toevoeging laat zien dat ons wealth managementmodel met het lage risico in de kredietportefeuille werkt. Deze kredietportefeuille bestaat voor het grootste deel uit Nederlandse woninghypotheken. We hebben de afgelopen maanden ook vastgehouden aan de eerder aangekondigde kostenbesparende maatregelen en de resultaten hiervan laten zien dat we de kosten goed beheersen.

Stijging client assets met 3% naar € 106,3 miljard

De client assets nemen toe tot € 106,3 miljard. Ons beheerd vermogen stijgt ook met 3% naar € 92,0 miljard. Dit is te danken aan de combinatie van een netto-instroom van € 1,4 miljard en een positief koersresultaat van € 1,4 miljard.

Private Banking laat dit kwartaal opnieuw een mooie netto-instroom in beheerd vermogen zien van € 0,3 miljard. Uit deze netto-instroom, die plaatsvond in zowel Nederland als België, blijkt het vertrouwen van onze klanten om te blijven beleggen. De totale netto-instroom in beheerd vermogen staat hiermee dit jaar op € 0,8 miljard.

Kapitaalpositie

Onze huidige kapitaalpositie blijft sterk en de kernkapitaalratio bedraagt 24,9%. We volgen de aanbeveling van de ECB en DNB op om de uitkering van het dividend 2019 uit te stellen. Dit dividend staat op de balans gereserveerd voor onze aandeelhouders en is niet opgenomen in onze kapitaalratio’s.

Overname Hof Hoorneman Bankiers

In augustus hebben we met de overname van Hof Hoorneman Bankiers een volgende stap in onze groeistrategie aangekondigd. We hebben de aanvraag voor een verklaring van geen bezwaar bij de toezichthouder ingediend en wachten nu op de goedkeuring hiervan om de overname af te ronden.

Meer informatie

Meer weten
Hebt u vragen naar aanleiding van deze trading update? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bankier of Van Lanschot Client Services.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel