Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers over 2019

  1. Nieuws
  2. 2020
  3. Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers 2019 - Nieuws 20 februari 2020
van lanschot kempen spiegel veld

Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers over 2019

Nieuws
20 februari 2020
Dit zijn de hoofdpunten uit het persbericht.

Nettowinst stijgt aanzienlijk naar ruim € 98 miljoen in 2019 

De nettowinst is met € 18,1 miljoen gestegen naar € 98,4 miljoen. Dankzij kostenbesparende maatregelen zijn de bedrijfslasten gedaald naar € 384,1 miljoen en is het kostenniveau binnen de afgegeven kostendoelstelling van € 390 miljoen gebleven. De kernkapitaalratio is verder versterkt naar 23,8% en stelt ons in staat om over 2019 een dividend van € 1,45 per aandeel voor te stellen.

Client assets stijgen met 26% naar € 102,0 miljard 

We zijn verheugd met de stijging van de totale omvang van client assets met € 20,8 miljard naar € 102,0 miljard door positieve koerseffecten en een netto-instroom van assets under management (AuM) bij Asset Management en Private Banking. De onboarding van Stichting Pensioenfonds PostNL (€ 9,0 miljard) bij Asset Management vond in 2019 plaats. Daarnaast zijn we blij met de netto-instroom van € 0,7 miljard bij onze beleggingsstrategieën. Bij Private Banking zien we een instroom van € 0,5 miljard, bestaande uit een lichte netto-instroom van € 0,1 miljard AuM en een toename van spaargelden van € 0,4 miljard. Ondanks onzekerheden op de financiële markten was het economisch sentiment in 2019 positiever dan eerder voorzien. Ook voor onze beleggende klanten was het een goed jaar; we zijn in staat geweest hoge rendementen op de beleggingsportefeuilles van onze klanten te realiseren.  

Verdere stappen in duurzame oplossingen voor klanten en voltooiing investeringsprogramma 

In 2019 hebben we verdere stappen gezet in de duurzame producten en beleggingsoplossingen voor onze klanten. We zijn dan ook verheugd dat onze duurzame proposities bij Private Banking met € 2 miljard beheerd vermogen een nieuwe mijlpaal hebben bereikt. Een ander goed voorbeeld is de introductie van de Groenhypotheek, waarmee we klanten de mogelijkheid bieden om tegen aantrekkelijke rentetarieven geld te lenen voor het verduurzamen van hun woonhuis. 

Het strategisch investeringsprogramma is dit jaar succesvol afgerond, waarbij sinds 2016 in totaal € 61,8 miljoen is geïnvesteerd. Met dit investeringsprogramma financierden we de introductie van ons omni-channel Private Bankingmodel en de verdere ontwikkeling van ons IT-landschap. Daarnaast hebben we zowel de hypotheekadministratie als het betalingsverkeer uitbesteed. We verwachten dat investeringen vanaf 2020 naar een meer genormaliseerd niveau teruggaan.

Wij bedanken onze klanten voor hun loyaliteit en vertrouwen in het afgelopen jaar. 

Hoogtepunten jaarcijfers 2019 Van Lanschot Kempen

Uitgebreide toelichting

meer weten
Een uitgebreide toelichting op de jaarcijfers en het volledige persbericht vindt u op de website van Van Lanschot Kempen. Hebt u vragen naar aanleiding van onze jaarcijfers? We beantwoorden ze graag.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel