Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers 2018

  1. Nieuws
  2. 2019
  3. Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers 2018
Nieuws
21 februari 2019

Van Lanschot Kempen publiceert jaarcijfers 2018

Van Lanschot Kempen heeft vandaag de cijfers over 2018 gepubliceerd.

Dit zijn de hoofdpunten uit het persbericht: 

Van Lanschot Kempen boekt ruim € 80 miljoen nettowinst in 2018

In het afgelopen jaar hebben we verder gebouwd aan de versterking van onze positie als gespecialiseerde wealth manager. We laten in 2018 goede commerciële resultaten zien met sterk stijgende provisie-inkomsten (+10%), € 0,5 miljard netto-instroom bij Private Banking en een netto-instroom van € 0,4 miljard bij Asset Management. We zijn trots op de resultaten van Merchant Banking, dat sterke provisie-inkomsten heeft dankzij betrokkenheid bij een groot aantal transacties. 

Het kostenniveau en de efficiencyratio hebben onze volledige aandacht gehad in de tweede helft van 2018. Dit heeft geleid tot lagere kosten in de tweede helft van het jaar en tot diverse additionele kostenbesparende maatregelen voor de komende periode, waarmee een reorganisatielast van € 8,3 miljoen samenhangt. 

Onze kernkapitaalratio stijgt aanzienlijk van 20,3% naar 21,4%. We zijn verheugd dat we dankzij onze sterke kapitaalpositie een bijzondere kapitaaluitkering van € 1,50 per aandeel hebben kunnen doen in december. Voor 2018 stellen we een dividend voor van € 1,45 per aandeel.

Vervolgstappen wealth managementstrategie bepaald 

Gesteund door onze sterke relaties met klanten willen we een toonaangevende speler zijn in de voor ons relevante markten en regio's. Om dit te bereiken hebben we duidelijke vervolgstappen in onze wealth managementstrategie bepaald. We willen onze groei verder versnellen. Onze autonome groei zetten we voort door in te zetten op een oplossingsgedreven aanpak waarmee we nog beter inspelen op de behoeften van onze klanten. Daarnaast willen we ook groeien door middel van mogelijke overnames. Door onze specialismen vaker te combineren kunnen we klanten het volledige potentieel van onze dienstverlening aanbieden. Digitalisering en advanced analytics zijn hierbij onmisbaar voor het identificeren van marktontwikkelingen en klantbehoeften, en het verder verbeteren van de klantervaring. We zien investeren in het talent en de vaardigheden van onze medewerkers als een voorwaarde om de mogelijkheden van technologie volledig te benutten.  

We hebben onze financiële doelstellingen herijkt en vastgesteld voor 2023. We introduceren vandaag ook niet-financiële doelstellingen, die het belang onderstrepen dat wij hechten aan waardecreatie voor de lange termijn.

Wij bedanken onze klanten voor hun loyaliteit en vertrouwen in het afgelopen jaar. 

Uitgebreide toelichting

meer weten
Een uitgebreide toelichting op de jaarcijfers en het volledige persbericht vindt u op de website van Van Lanschot Kempen. Hebt u vragen naar aanleiding van onze jaarcijfers? We beantwoorden ze graag.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel