Van Lanschot Kempen halfjaarcijfers 2019

  1. Nieuws
  2. 2019
  3. Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2019 - Nieuws 27 augustus 2019
Nieuws
27 augustus 2019

Van Lanschot Kempen halfjaarcijfers 2019

Van Lanschot Kempen heeft vandaag de cijfers over het eerste halfjaar van 2019 gepubliceerd. Dit zijn de hoofdpunten.

Ruim € 83 miljoen nettowinst en voorstel kapitaalteruggave 

Ons nettoresultaat over het eerste halfjaar is aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Dit is te danken aan de boekwinsten op de verkoop van twee deelnemingen. Wanneer we de resultaten van deze deelnemingen buiten beschouwing laten, ligt het nettoresultaat in lijn met vorig jaar. De kernkapitaalratio is verder versterkt naar 22,7% en deze ruime kapitaalpositie stelt ons in staat om onze aandeelhouders een kapitaalteruggave voor te stellen van € 1,50 per aandeel.

Client assets stijgen met 20% naar € 97,3 miljard 

De netto-instroom van assets under management (AuM) en positieve koerseffecten zorgen voor een sterke stijging van de aan ons toevertrouwde middelen met € 16,1 miljard naar € 97,3 miljard. De AuM stijgen met € 15,6 miljard naar € 82,6 miljard. De sterke netto-instroom is met name afkomstig van Asset Management (€ 8,8 miljard), via het fiduciaire mandaat van Stichting Pensioenfonds PostNL. Door de politieke en economische onzekerheden wereldwijd zijn Private Banking-klanten terughoudender om te beleggen. Daarnaast zien we bij een aantal klanten winstnemingen. Hierdoor zijn spaargelden met € 0,4 miljard toegenomen terwijl Private Banking een lichte netto-uitstroom van AuM (€ 0,1 miljard) heeft.

Introductie duurzame oplossingen voor klanten en voltooiing strategisch investeringsprogramma 

We bouwen verder aan onze duurzame oplossingen voor klanten. We zijn trots op het succes van onze beleggingspropositie Duurzaam+, dat nu meer dan € 1 miljard vermogen onder beheer heeft. Dit voorjaar is de Groenhypotheek geïntroduceerd, waarmee we klanten de mogelijkheid bieden om tegen aantrekkelijke rentetarieven geld te lenen voor het verduurzamen van hun woonhuis.

Volgens schema voltooien we dit jaar ons strategisch investeringsprogramma. Onder dit programma is tot nu toe € 60,1 miljoen geïnvesteerd, onder meer in digitalisering bij Private Banking. In de tweede helft van 2019 verwachten wij nog enkele miljoenen te besteden aan de afronding hiervan. Inmiddels zijn alle klanten over naar het nieuwe platform voor betalingsverkeer en kunnen zij gebruik maken van onze betaalapp. Daarmee is in de afgelopen maanden een belangrijke mijlpaal voor Private Banking bereikt.

Wij bedanken onze klanten voor hun loyaliteit en vertrouwen in het afgelopen halfjaar. 

Meer informatie

Meer weten
Hebt u vragen naar aanleiding van onze trading update? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bankier of Van Lanschot Client Services.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel