Juryleden

Alle leden van de jury van de Van Lanschot Kunstprijs hebben een passie voor kunst en vertegenwoordigen een specifiek aandachtsgebied vanuit hun professionele achtergrond. Uit de kunstwerken waarop het publiek het meest stemt, kiest de jury de winnaar.

Patrick van Maris

Patrick van Maris is sinds 2015 CEO van TEFAF Maastricht, 's werelds meest toonaangevende evenement in zijn soort. Tot 2012 was hij directeur van Sotheby’s Europa. Daarna was hij als Senior Director Global Initiatives verantwoordelijk voor de mondiale projecten van het veilinghuis.

Axel Rüger

Sinds 2006 is Axel Rüger directeur van het Van Gogh Museum in Amsterdam, een van de best bezochte musea van ons land. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de universiteiten van Berlijn (Freie Universität, 1989-1993) en Cambridge, Verenigd Koninkrijk (1993-1994).

Laurien Schroeder-Hessels

Laurien Schroeder-Hessels is een veelgevraagd veilingmeester en reist daarvoor de wereld over. Eerder werkte zij bij Christie's als veilingmeester voor juwelen, schilderijen, meubelen en design sales, en bij TEFAF Maastricht voor Otto Naumann, handelaar in oude meesters. Zij studeerde kunstgeschiedenis.

Duncan Stutterheim

Ondernemer en onder andere mede-oprichter van ID&T. Met diverse projecten richt Duncan Stutterheim zich op ondernemerschap en het stimuleren van creativiteit. Daarnaast is hij verzamelaar van moderne kunst.

Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas is trendwatcher en een veelgevraagd spreker. Hij is provocerend maar altijd positief. In zijn publicaties kijkt hij vooruit naar de aankomende trends, waarbij kunst en cultuur altijd aan de orde komen. Hij is daarnaast ook een fervent verzamelaar.

Roger Katwijk

Roger Katwijk is sinds 2002 oprichter en eigenaar van Galerie Roger Katwijk in Amsterdam. De galerie richt zich op hedendaagse kunst. Daarnaast is hij adviseur voor verschillende bedrijfs- en privécollecties.