Prinsjesdag-podcast: 'Wel blijven nadenken over vermogen in box 3’

Bart Frohn
Bart Frohn
Vermogensstructureerder, Kenniscentrum Van Lanschot
  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. Prinsjesdag
  4. Prinsjesdag-podcast: 'Wel blijven nadenken over vermogen in box 3’
Meeting in coffeecorner

Prinsjesdag-podcast: 'Wel blijven nadenken over vermogen in box 3’

Podcast
22 september 2021
Wat heeft de demissionaire regering in petto voor vermogende particulieren als het gaat om vermogen, box 3 en de eigen woning? In deze podcast nemen Bart Frohn van het Van Lanschot Kenniscentrum en redacteur Maarten van der Pas de kabinetsplannen door die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd.

En al zijn er geen grote fiscale wijzigingen, het loont voor de vermogende particulier om te kijken naar zijn vermogen in box 3. Is het goed om vermogen onder te brengen in een spaar-BV of Open Fonds voor Gemene Rekening en is het zinvol om de lening voor de eigen woning over te hevelen naar box 3?

Luister naar de gevolgen van de regeringsplannen voor u. 'Wij hebben het gevoel dat het kabinet fiscale wetswijzigingen achter de hand houdt. En daar pas mee naar buiten komt als het in de Kamer een meerderheid van de stemmen heeft.'

 

Lees ook onze blog 'Prinsjesdag 2021: vijf aandachtspunten voor vermogende particulieren'. Bent u DGA? Lees dan onze blog 'Prinsjesdag 2021: vijf belangrijke aandachtspunten voor de DGA' of kijk het Prinsjesdag-webinar.

Maarten van der Pas en Bart Frohn - Van Lanschot

Maarten van der Pas is eindredacteur beleggingscommunicatie.
Bart Frohn is vermogensstructureerder bij het Kenniscentrum van Van Lanschot.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel