Medisch professional? Zó bouwt u slim vermogen op

Rico van Zee
Team voor eerstelijns zorg, Van Lanschot Healthcare
  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. Healthcare
  4. Medisch professional? Zó bouwt u slim vermogen op
blog
17 december 2021

Medisch professional? Zó bouwt u slim vermogen op

Voor medisch professionals biedt periodiek beleggen grote voordelen. Tijd werkt namelijk in uw voordeel. Beleg over een lange periode relatief kleine bedragen en bouw zo eenvoudig vermogen op voor uw doelen en wensen.
Chirurgen doen operatie

Periodiek beleggen sluit goed aan bij het studie- en carrièrepad van medisch professionals. Zij studeren lang en beschikken aan het begin van hun carrière nog niet over een hoog inkomen. Soms is er op dat moment nog een studieschuld. Toch is tijdig starten met het opbouwen van vermogen slim. 

Hoe eerder u start met beleggen, hoe sneller het geld kan renderen. Ook bij kleine bedragen. Het rendement van eerdere jaren wordt namelijk herbelegd en daarover wordt ook weer rendement opgebouwd. Dat gunstige effect neemt toe naarmate u uw vermogen langer kunt beleggen.

Periodiek beleggen 

Bij periodiek beleggen wordt het te beleggen bedrag telkens – bijvoorbeeld maandelijks – automatisch van uw rekening afgeschreven om vervolgens belegd te worden door de beleggingsexperts van Van Lanschot.

Als u spaart, neemt uw vermogen al snel af in plaats van toe

Leg nu de basis voor uw vermogen

Wie vroeg begint, kan zo vermogen opbouwen, zelfs als u periodiek maar een bescheiden bedrag opzij zet. Aan het begin van uw carrière legt u zo de basis voor uw vermogen op lange termijn. U belegt telkens met geld dat u kunt missen. Verhoog met elke inkomenssprong die u maakt uw periodieke inleg. Dan groeit het vermogen mee met uw carrièrepad.

Doelen en wensen realiseren

Door beleggen kunt u uw doelen en wensen realiseren. Bijvoorbeeld eerder stoppen met werken of de studie van uw kinderen betalen. Sparen is goed om een buffer op te bouwen, maar is minder geschikt voor het opbouwen van vermogen op lange termijn. Door de historisch lage spaarrente,  inflatie en vermogensbelasting ontstaat al snel een negatief rendement op uw spaargeld. Uw vermogen neemt af, in plaats van toe. 

Verlaag het risico 

Gebrek aan kennis van beleggen kan soms een obstakel zijn om te starten. Door periodiek te beleggen, weet u dat het beheer van uw beleggingsportefeuille in handen is van ervaren beleggingsexperts. Zij beschikken over alle benodigde beleggingskennis. 

U sluit het risico uit dat u net op het hoogste punt van het jaar instapt

U hoeft zich dus zelf niet te verdiepen in de markt. En zeker niet in het bepalen van het juiste instapmoment. Dat is een voordeel van periodiek beleggen. Door elke maand of kwartaal aan te kopen, betaalt u uiteindelijk een gemiddelde prijs over die periode. Dat kan het risico van beleggen verlagen. U sluit immers het risico uit dat u toevallig net op het hoogste punt van het jaar bent ingestapt.

Flexibiliteit voor al uw plannen

Een ander voordeel van periodiek beleggen is de flexibiliteit. U zit nergens aan vast. Beleggen doet u voor de lange termijn, maar als u om welke reden dan ook uw vermogen nodig heeft, kunt u dit opnemen. U kunt uw inleg op elk moment verhogen, verlagen of zelfs pauzeren. Beleggen wordt op deze manier een verantwoorde gewoonte. U bouwt vermogen op en behoudt genoeg flexibiliteit voor al uw andere plannen.

Meer weten?

Wilt u weten wat Van Lanschot Healthcare voor u kan betekenen? Neem contact met mij op via +31 6 29 71 33 21 of r.vanzee@vanlanschot.com.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel