Terugkijken: webinar Wet excessief lenen bij eigen vennootschap

  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. 2023
  4. Webinar wet excessief lenen
webinar

Terugkijken: webinar Wet excessief lenen bij eigen vennootschap

Wanneer is er sprake van excessief lenen en wat zijn daarvan de gevolgen? Tijdens dit webinar gaan mr. Hanneke Kroonenberg en drs. Patrick Fransen van het kenniscentrum van Van Lanschot hier uitgebreid op in.
Stel in luchtballon
Op 1 januari 2023 trad de Wet excessief lenen bij eigen vennootschap in werking. De peildatum is op 31 december van dit jaar. Dan wordt beoordeeld of er ‘te veel’ is geleend bij een eigen vennootschap (denk aan een BV, NV, open CV en dergelijke waarin u een Aanmerkelijk Belang houdt). Is hier sprake van? Dan leidt dit tot belastingheffing in box 2.
 
Wanneer is er sprake van excessief lenen, wat zijn daarvan de gevolgen en welke maatregelen kunt u nemen? Tijdens dit webinar gaan mr. Hanneke Kroonenberg en drs. Patrick Fransen van het kenniscentrum van Van Lanschot hier uitgebreid op in. 

Meer over excessief lenen

Het is niet ongebruikelijk dat een directeur-grootaandeelhouder geld leent van zijn of haar BV. Er is geen sprake van een dividenduitkering, maar van een lening. Daarom hoeft er nog geen dividendbelasting of aanmerkelijk belang (AB)- heffing in box 2 te worden betaald. Deze vorm van belastingheffing-uitstel wil het kabinet tegengaan met de nieuwe wet. Wilt u meer lezen over excessief lenen? In een aantal artikelen deelde Hanneke Kroonenberg, hoofd Kenniscentrum van Van Lanschot, meer informatie.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel