Deposito sparen: ontvang nu aantrekkelijke rente op uw spaargeld

  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. 2023
  4. Deposito sparen ontvang nu aantrekkelijke rente op uw spaargeld
overzicht vermogensregie

Deposito sparen: ontvang nu aantrekkelijke rente op uw spaargeld

06 april 2023
De rentetarieven op spaar- en depositorekeningen zijn afgelopen periode gestegen. De actuele rentestanden van het spaardeposito vindt u in deze blog.

Heeft u liquide middelen beschikbaar of komt er – al dan niet tijdelijk – vermogen vrij, dat u voor langere tijd kunt missen? De rentetarieven op spaar- en depositorekeningen zijn afgelopen periode gestegen. Het is daarom weer interessant om vermogen onder te brengen op een Spaar & DepositoRekening. Bij Van Lanschot zet u spaargeld tegen interessante rentetarieven vast op een spaardeposito. U bepaalt zelf de looptijd en het bedrag dat u op het deposito onderbrengt.

Tijdelijk liquide middelen onderbrengen op een DepositoRekening bij Van Lanschot  

Heeft u spaargeld dat u voorlopig niet hoeft te gebruiken? Dan kunt u dit onderbrengen op een DepositoRekening bij Van Lanschot. Op een spaardeposito zet u uw spaargelden voor een afgesproken periode vast. U kunt gedurende de looptijd dus geen spaargeld uit het deposito opnemen. In ruil daarvoor ontvangt u rente. Bij Van Lanschot opent u eenvoudig en snel een depositorekening. Deze is al beschikbaar vanaf 1 maand met een minimaal depositobedrag van € 10.000. U bepaalt zelf de looptijd en het bedrag dat u vastzet. U vindt de looptijden met de actuele rentepercentages hier.

Eenvoudig zelf een DepositoRekening openen

Een depositorekening opent u nu gemakkelijk zelf via de MijnVanLanschot-omgeving. In het rekeningoverzicht vraagt u een DepositoRekening aan. Bij de aanvraag vult u het gewenste bedrag en de looptijd in. Na aanvraag ontvangt u binnen 2 werkdagen bericht. Wilt u meer weten over Spaar & DepositoRekening? Neemt u dan contact op met uw private banker. 

Aantrekelijke rentecondities met het Wealth Management Arrangement 

Belegt u al in een beheer- of adviesportefeuille bij Van Lanschot? Dan komt u ervoor in aanmerking om nu tegen interessante rentecondities spaargelden aan te houden op uw Spaar & DepositoRekening met het Wealth Management Arrangement.  
Disclaimer

Depositogarantiestelsel

Het geld dat op uw betaalrekeningen, spaarrekeningen, rekeningen LijfrenteSparen, Levenslooprekeningen, effectenrekeningen en deposito’s bij Van Lanschot staat, vallen onder het depositogarantiestelsel. Beleggingen, zoals aandelen en obligaties, vallen hier niet onder. Het depositogarantiestelsel garandeert een bedrag tot maximaal € 100.000 per persoon (ongeacht het aantal rekeningen). Als een Nederlandse bank, zoals Van Lanschot, failliet zou gaan ontvangt u dit bedrag van De Nederlandsche Bank. Het depositogarantiestelsel wordt namelijk uitgevoerd door De Nederlandsche Bank. Lees meer over het Depositogarantiestelsel
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel