Vaktechnisch Webinar: DGA en Private Equity, 30 september

  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. 2021
  4. Uitnodiging Vaktechnisch Webinar: DGA en Private Equity
webinar
10 augustus 2021

Vaktechnisch Webinar: DGA en Private Equity, 30 september

Bent u fiscalist, advocaat, accountant, notaris, financieel planner of belastingadviseur? Dan kunt u regelmatig deelnemen aan een vaktechnisch seminar van Van Lanschot. Op donderdag 30 september van 16.00 tot 17.00 uur vertellen wij u graag meer over de directeur-grootaandeelhouder en beleggen in Private Equity. 
Man op de fiets

Private Equity-fondsen kunnen particuliere beleggers toegang bieden tot een veelal zeer moeilijk toegankelijke beleggingscategorie die van oudsher het domein is van grote professionele beleggers, zoals pensioenfondsen. Vandaag de dag trekt Private Equity nog steeds dergelijke beleggers aan, maar krijgt de categorie ook steeds meer aandacht van onder andere welvarende families en ondernemers. Niet in de laatste plaats omdat het een van de best presterende beleggingscategorieën van de afgelopen twintig jaar is. 

Sven smeets
 Sven Smeets
Managing director Private Equity

Investeren in het MKB

Grote buyout-fondsen als KKR investeren met hoge bedragen. Zo heeft Unilever haar margarinedivisie verkocht aan KKR voor ruim € 6,8 miljard. De kleine buyout-fondsen investeren meestal met een lagere instapwaardering, lagere schuldniveaus en zijn meer gericht op waardecreatie dan de grote buyout-fondsen. Sven Smeets, managing director Private Equity bij Van Lanschot Kempen, zal hier dieper op ingaan.

hakky raijmakers
Hakky Raijmakers
Structureerder

Impact op ondernemers

Als de ondernemingen niet in de familie blijven, komt er een moment dat een bedrijf wordt verkocht. Dit kan op verschillende manieren. De laatste jaren komt het veelvuldig voor dat Private Equity-fondsen investeren door een meerderheid van de aandelen over te nemen. Maar er zijn ook partijen die juist een minderheidsbelang willen. De ondernemer blijft dan betrokken bij de onderneming en de volgende verkoop is gericht op een hogere verkoopopbrengst. Kunnen de kinderen meeprofiteren? Hakky Raijmakers, structureerder bij Van Lanschot, zal hier een toelichting op geven.

Natuurlijk heeft u tijdens de uitzending de gelegenheid om vragen te stellen.

Programma donderdag 30 september

16.00 uur - Opening door Judith Jeuring, regiodirecteur Private Banking
16.05 uur - De aantrekkelijkheid van investeren in het MKB, door Sven Smeets
16.30 uur - De impact van Private Equity op ondernemers, door Hakky Raijmakers
16.55 uur - Q&A en afsluiting

NB Omdat dit een digitale bijeenkomst van één uur betreft, ontvangen de deelnemers in 2021 helaas geen permanente educatie (PE-)punten.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het live webinar via de knop ‘Aanmelden’. Na registratie ontvangt u een automatische bevestiging met de link naar het webinar en enkele dagen van tevoren een herinnering.

Hebt u interesse in het webinar, maar bent u verhinderd op 30 september? Meldt u zich dan aan via de knop ‘Terugkijken’. U ontvangt na afloop van het live webinar een link waarmee u de opname kunt bekijken.

Meer informatie

Ondervindt u problemen bij de registratie voor het webinar of hebt u een andere vraag? Stuur ons dan een bericht. We helpen u graag.