Terugkijken: Vaktechnisch Webinar over DGA en Private Equity

  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. 2021
  4. Terugkijken: Vaktechnisch Webinar, DGA en Private Equity
Advocaat kantoor

Terugkijken: Vaktechnisch Webinar over DGA en Private Equity

webinar
04 oktober 2021
Bent u fiscalist, advocaat, accountant, notaris, financieel planner of belastingadviseur? Dan kunt u regelmatig deelnemen aan een vaktechnisch seminar van Van Lanschot. In het meest recente webinar vertellen wij u graag meer over de directeur-grootaandeelhouder en beleggen in Private Equity. 

Private Equity-fondsen kunnen particuliere beleggers toegang bieden tot een veelal zeer moeilijk toegankelijke beleggingscategorie die van oudsher het domein is van grote professionele beleggers, zoals pensioenfondsen. Vandaag de dag trekt Private Equity nog steeds dergelijke beleggers aan, maar krijgt de categorie ook steeds meer aandacht van onder andere welvarende families en ondernemers. Niet in de laatste plaats omdat het een van de best presterende beleggingscategorieën van de afgelopen twintig jaar is. 

Sven smeets
 Sven Smeets
Managing director Private Equity

Investeren in het MKB

Grote buyout-fondsen als KKR investeren met hoge bedragen. Zo heeft Unilever haar margarinedivisie verkocht aan KKR voor ruim € 6,8 miljard. De kleine buyout-fondsen investeren meestal met een lagere instapwaardering, lagere schuldniveaus en zijn meer gericht op waardecreatie dan de grote buyout-fondsen. Sven Smeets, managing director Private Equity bij Van Lanschot Kempen, gaat hier dieper op in.

hakky raijmakers
Hakky Raijmakers
Structureerder

Impact op ondernemers

Als de ondernemingen niet in de familie blijven, komt er een moment dat een bedrijf wordt verkocht. Dit kan op verschillende manieren. De laatste jaren komt het veelvuldig voor dat Private Equity-fondsen investeren door een meerderheid van de aandelen over te nemen. Maar er zijn ook partijen die juist een minderheidsbelang willen. De ondernemer blijft dan betrokken bij de onderneming en de volgende verkoop is gericht op een hogere verkoopopbrengst. Kunnen de kinderen meeprofiteren? Hakky Raijmakers, structureerder bij Van Lanschot, geeft hier een toelichting op.

Dit webinar heeft plaatsgevonden op 30 september 2021.

Meer informatie

Hebt u een vraag of opmerking naar aanleiding van het vaktechnisch webinar? Stuur ons dan een bericht. We helpen u graag.

 

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel