Podcastserie: 'Inspirerende gesprekken'

Marnix Kluiters
Adviseur corporate social responsibility
  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. 2021
  4. Podcastserie: 'Inspirerende gesprekken'
Ondernemer, onderneming, architect

Podcastserie: 'Inspirerende gesprekken'

Podcast
10 juni 2021
In de serie Inspirerende gesprekken spreken we relaties met een boeiend verhaal. Ontdek unieke ondernemers of mensen met een persoonlijke missie. Luister mee en laat u motiveren en inspireren.

Een inspirerend gesprek met Lars van Wieren: 'Starred had een identiteitscrisis'

Lars van Wieren is oprichter en CEO van Starred, een tech-scale-up in recruitment feedback. Hij helpt ondernemingen om sollicitatiekandidaten een goede ervaring te geven en biedt hen terugkoppeling van sollicitanten op het sollicitatieproces.

In de zeven jaar dat Van Wieren nu met Starred onderneemt, moest hij zijn bedrijf opnieuw uitvinden. Ook duurde het even voordat hij zich CEO wilde noemen, hij solliciteerde daarvoor eerst bij zijn eigen personeel. Starred proberen uit te bouwen in Engeland leverde gemengde ervaringen op.

In deze podcast vertelt Van Wieren over ondernemen, over wat een goede CEO is, zakendoen in Engeland, zijn politieke aspiraties en zijn werk als house-dj. En geeft hij advies aan andere jonge ondernemers.

Een inspirerend gesprek met Adriaan Verbeek: 'Onbewust hebben mensen al verpakkingsschaamte'

U opent dagelijks zo’n 7 verpakkingen. En per jaar verbruikt u 200 kilogram verpakkingsmateriaal. En dat wordt lang niet allemaal gerecycled en is ook niet biologisch afbreekbaar. De plastic soep in de oceaan laat zien dat het ánders moet met verpakken: duurzamer.

Adriaan Verbeek is mede-oprichter van A Top Packaging en klant van Van Lanschot. Zijn bedrijf ontwikkelt innovatieve duurzame en circulaire verpakkingen. Hij vertelt over ondernemen met duurzame en sociale impact, of we verpakkingsschaamte moeten hebben, waarom het zo lang duurt voordat supermarkten overstappen op een duurzame verpakking en van welke verpakkingen er nog een duurzame variant moet komen. U loopt na deze podcast gegarandeerd anders door een supermarkt.

De presentatie van deze podcasts is in handen van Marnix Kluiters en Maarten van der Pas.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel