Trijntje Oosterhuis, Karsu en Amsterdam Sinfonietta in Empty Concertgebouw Sessions

  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. 2020
  4. Trijntje Oosterhuis, Karsu en Amsterdam Sinfonietta in Empty Concertgebouw Sessions
Cultuur
18 mei 2020

Trijntje Oosterhuis, Karsu en Amsterdam Sinfonietta in Empty Concertgebouw Sessions

Waar normaal gesproken het publiek elke woensdag een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met Van Lanschot Kempen een uniek digitaal concert aan vanuit een leeg Concertgebouw. De concerten vinden wekelijks plaats om 12.30 uur.
Empty Concertgebouw Sessions Rosanne Philippens

In mei treden pianist Ruben Hein en harpiste Lavinia Meijer op. In juni is er een optreden van zangeres Trijntje Oosterhuis, gevolgd door strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. Zangeres Karsu en pianist Hannes Minnaar met het Dudok Quartet complementeren de reeks.

Muziek toont ons de schoonheid en de zin van het leven. Het Concertgebouw geeft daar met deze reeks concerten op een bijzondere wijze invulling aan. Dit is belangrijk, want juist in deze tijd biedt muziek troost en inspiratie.

karl guha, bestuursvoorzitter van lanschot kempen

Sinds 2018 is Van Lanschot Kempen de hoofdsponsor van Het Concertgebouw. In deze uitdagende tijden is deze samenwerking van groot belang.

Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw: 'Van Lanschot Kempen stelt ons in staat de Empty Concertgebouw Sessions te realiseren. Hiermee kunnen we zoveel mogelijk mensen blijven verrijken met muziek. Ook in deze moeilijke tijden. Wij zijn onze hoofdsponsor dankbaar voor deze steun.'

Programma

Komende edities

U kunt de concerten volgen op YouTube, Facebook, Instagram en de website van Het Concertgebouw.

Trijntje Oosterhuis
woensdag 3 juni, 12.30 uur

Amsterdam Sinfonietta 
woensdag 10 juni, 12.30 uur

Karsu 
woensdag 17 juni, 12.30 uur

Dudok Quartet en Hannes Minnaar 
woensdag 24 juni, 12.30 uur

 

Kijk en luister terug

eerdere edities

Lavinia Meijer

video
27 mei 2020 | Empty Concertgebouw Sessions

Lavinia Meijer is als harpiste wereldberoemd met klassieke stukken en samenwerkingen met Philip Glass en Ludovico Einaudi. In deze sessie staan zowel eigen liedjes als verrassende bewerkingen op het programma.

Ruben Hein Trio Concertgebouw Amsterdam

Ruben Hein Trio

video
20 mei 2020 | Empty Concertgebouw Sessions
Een intieme set met de melancholische, tijdloze liedjes van singer-songwriter en pianist Ruben Hein, waaronder een splinternieuw nummer.

Liza Ferschtman

video
6 mei 2020 | Empty Concertgebouw Sessions

De veelzijdige Nederlandse violiste Liza Ferschtman combineert een carrière als internationaal vioolsoliste met een grote liefde voor kamermuziek. Zij speelt twee bijzondere werken van Bach en Kreisler.

Rosanne Philippens & friends

video
29 april 2020 | Empty Concertgebouw Sessions
U hoort de violisten Rosanne en Julia Philippens, celliste Lidy Blijdorp en altviolist Joel Waterman met muziek van Bach, Schumann en Beethoven.