Mahler Festival en In The Picture gaan online

  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. 2020
  4. Mahler Festival en In The Picture gaan online
Evenement
06 mei 2020

Mahler Festival en In The Picture gaan online

Onze partners Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum komen dankzij onze steun met nieuwe online initiatieven om in deze uitdagende tijden wat verlichting te brengen in uw huiskamer.

Beleef het Mahler Festival Online, van 7 tot en met 18 mei 2020

Het Koninklijk Concertgebouw presenteert samen met het Koninklijk Concertgebouworkest het Mahler Festival Online, een alternatief voor het Mahler Festival dat van 8 tot en met 17 mei zou plaatsvinden. Het nieuwe festival heeft een uitgebreide digitale programmering met meer dan vijfentwintig streams die via social media, de website en gedeeltelijk via AVROTROS en NPO2 Extra te zien zullen zijn.

De symfonieën zijn geselecteerd uit het recente archief van het Concertgebouworkest, met onder andere uitvoeringen onder leiding van voormalig chef-dirigenten Mariss Jansons en Bernard Haitink. Bariton Thomas Oliemans en het Alma Quartet brengen nieuwe programma’s in twee speciale edities van de Empty Concertgebouw Sessions. Ook zullen tien wereldwijd opgenomen documentaires te zien zijn met interviews met onder andere Thomas Hampson, Jessye Norman en Jaap van Zweden. Ondertussen wordt gewerkt aan de organisatie van een nieuw Mahler Festival in de toekomst.

Virtual Reality-rondleiding Van Goghs ‘In the Picture’

Het Van Gogh Museum brengt de huidige tentoonstelling In The Picture graag naar u toe door middel van een unieke Virtual Reality-rondleiding op uw mobiele telefoon.

Een portret vertelt meer dan je in eerste instantie denkt. Welk beeld wilden kunstenaars als Vincent van Gogh, Edvard Munch en Thérèse Schwartze neerzetten met hun portretten? Ontdek het in de tentoonstelling 'In the Picture', ook te zien tot 30 augustus in het museum.

Ons cultureel vermogen

De ondersteuning van kunst, cultuur, kunstenaars en musea is voor Van Lanschot Kempen al sinds de 19de eeuw de manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen. Zeker in tijden van crisis tonen kunst en muziek ons immers de schoonheid en de zin van het leven.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel