Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum komen bij je thuis

  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. 2020
  4. Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum komen bij je thuis
26 maart 2020

Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum komen bij je thuis

Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum worden helaas hard geraakt door het landelijke verbod op evenementen in verband met het coronavirus. Beide moeten tot nader order hun deuren dicht houden. Aan de andere kant biedt dit ook weer creatieve mogelijkheden om digitaal in contact te komen met het publiek.

Haal het museum in huis
Het museum is dan misschien gesloten, wij brengen Vincent van Gogh naar je toe. Of je nu op zoek bent naar manieren om je kinderen spelenderwijs iets te leren, of benieuwd bent naar het verhaal achter de kunstwerken van Van Gogh: er valt online heel veel te ontdekken. Bekijk het overzicht. 

Livestreams
Het Concertgebouw en dertien andere vooraanstaande Europese klassieke concertzalen trekken samen op voor een unieke digitale programmering ten tijde van de coronacrisis: samen streamen ze elke avond een ander concert uit hun archief.

De concerten zijn elke avond om 20:00 uur te zien op alle Facebook-pagina's van de deelnemende zalen en vormen zo een muzikale reis door Europa. Bekijk de streams elke avond om 20:00 uur op de Facebook-pagina van Het Concertgebouw: www.facebook.com/concertgebouw/

Ons cultureel vermogen
De ondersteuning van kunst, cultuur, kunstenaars en musea is voor Van Lanschot Kempen al sinds de 19de eeuw de manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen.
Zeker in tijden van crisis tonen kunst en muziek ons immers de schoonheid en de zin van het leven. Daarom sponsort Van Lanschot Kempen onder andere het Van Gogh Museum en Het Concertgebouw.