Van Lanschot Klimaatevent: komt u ook?

Richard Bruens
Richard Bruens
Lid Raad van Bestuur & algemeen directeur Private Banking
  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. 2019
  4. Van Lanschot Klimaatevent komt u ook
Blog
04 maart 2019

Van Lanschot Klimaatevent: komt u ook?

Omdat er zoveel vragen over klimaatverandering leven, organiseert Van Lanschot op donderdagmiddag 11 april 2019 een interessant klimaatevent. U bent van harte welkom.
Landschap met beekje

Het waren niet alleen de aandelenbeurzen die het de eerste twee maanden van dit jaar hogerop zochten. Ook een andere graadmeter liet ongekende stijgingen zien: op 27 februari 2019 meldde De Bilt dat het plaatselijke kwik was opgelopen tot maar liefst 18,9 graden Celsius, de hoogste temperatuur in die maand sinds het KNMI in 1901 haar metingen begon.

Zonder twijfel zal dit warmterecord het huidige verkiezingsdebat verder opzwepen. Want de verkiezingen van 20 maart 2019 lijken tot nu toe vooral over klimaatverandering te gaan.

Vervangt u de gasketel of plaatst u meteen een warmtepomp? En voor wie of wat is dat dan beter?

Klimaatverandering, een lastig verkiezingsthema. Want wat is wijsheid? Moet u een gasketel die er vandaag de brui aan geeft nu vervangen door een nieuwe, of doet u er beter aan meteen een warmtepomp te plaatsen? En voor wie of wat is dat dan beter? Voor uw portemonnee, voor het klimaat, voor …? Soortgelijke vragen zoemen rond over (elektrische) auto’s, zonnepanelen en duurzame of klimaatvriendelijke beleggingen. Keuzes, veel keuzes. En al even zoveel meningen.

Omdat er zoveel vragen over klimaatverandering leven, organiseert Van Lanschot op donderdagmiddag 11 april 2019 een interessant klimaatevent. U bent van harte welkom.

Programma Van Lanschot Klimaatevent

Nadat meteoroloog Reinier van den Berg u nog eens precies heeft verteld wat klimaatverandering is, laten diverse andere experts u zien wat u zelf kunt doen.

  • Zo tonen De Energiebespaarders u bijvoorbeeld hoe u uw huis meer klimaatvriendelijk kunt maken, wat dat kost, hoe u het zou kunnen financieren en wat het u oplevert.
  • Energiecommissaris Ruud Koornstra praat u bij over de vele kansen die klimaatverandering biedt voor innovatieve ondernemers.
  • En tot slot laten onze beleggingsspecialisten u zien hoe u ook als belegger een bijdrage kunt leveren aan het afkoelen van onze planeet, zonder rendement in te leveren.

Kortom, het belooft een leerzame en vooral praktische middag te worden, onder de vrolijke leiding van Harm Edens.

Bijzondere locatie

Naast de inhoud van ons event hoop ik ook dat de locatie u zal inspireren: het ruim honderd jaar oude industrieterrein CHV Noordkade in Veghel. Eens was het de thuisbasis van CHV, een coöperatieve inkooporganisatie voor mengvoeders, kunstmest en granen. Nu is dit prachtig behouden industrieel erfgoed een bruisende plek waar u niet alleen voor kunst & cultuur, maar ook voor interessante debatten en conferenties kunt samenkomen. Mag ik dus op u rekenen op 11 april?

Richard Bruens
Richard Bruens
Lid Raad van Bestuur & algemeen directeur Private Banking

Ontdek de duurzame kansen die u hebt: 11 april 2019

Dit is het tweede blog in een reeks in aanloop naar de klimaatbijeenkomst die Van Lanschot organiseert. Hoe kunt u omgaan met duurzaam wonen, ondernemen en beleggen? Laat u informeren op 11 april.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel