Wat geeft u uw jongere ik cadeau?

Sander Boleij Van Lanschot Kempen
Sander Boleij
manager Verantwoord ondernemen
  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. Wat geeft u uw jongere ik cadeau - Uitslag poll Cornelis
Blog
14 september 2018

Wat geeft u uw jongere ik cadeau?

‘Wijsheid komt met de jaren', zeggen ze. Stel dat u uw jongere ik een verworvenheid van de afgelopen jaren cadeau zou kunnen doen: wat zou u dan kiezen?
Stel in luchtballon
Deze vraag stelden we in juni 2018 in ons online magazine Cornelis. De mogelijke antwoorden waren:

1.    Meer zelfvertrouwen
2.    Meer geduld – met uzelf en anderen
3.    Een gezondere levensstijl
4.    Een andere of betere opleiding
5.    Een startkapitaal of waardevol bezit

Zelfvertrouwen
uitslag poll
35
35% van de respondenten doet hun jongere ik graag meer vertrouwen in zichzelf cadeau

Wat antwoordden de lezers van Cornelis?

De meeste respondenten antwoordden dat zij hun jongere ik graag meer zelfvertrouwen cadeau zouden willen doen (35%), op enige afstand gevolgd door meer geduld (19%). De overige drie antwoorden eindigden ex aequo op de derde plaats, met ieder zo’n 15% van de stemmen.

Persoonlijk

Met deze antwoorden laat ruim 50% van de respondenten zich van hun persoonlijke kant zien. Want ‘zelfvertrouwen’ en ‘geduld’ zeggen nadrukkelijk iets over een persoon en zijn karakter. Over wie deze persoon is, en niet over wat hij of zij heeft. Het wordt nog eens extra persoonlijk als we ons realiseren dat deze respondenten zo eerlijk zijn om impliciet aan te geven dat zij vroeger minder zelfvertrouwen en geduld hadden dan nu. En men is ook nog eens zichtbaar blij met deze persoonlijke groei. Immers: door het verworven zelfvertrouwen en geduld te schenken aan hun jongere ik, bevestigen ze dat zij deze eigenschappen graag eerder in hun binnenzak hadden willen hebben. Prachtig toch?

Hoe vertalen we uw wensen naar een beleggingsportefeuille die niet alleen rendeert, maar ook een goed gevoel geeft?

Het persoonlijke element dat uit de gegeven antwoorden naar voren komt, spreekt ons aan. Wij hebben een sterk persoonlijke relatie met onze klanten, we willen hen door en door leren kennen. Wat drijft hen, waar zit hun passie, en waar hun zorg? Want alleen als we dat weten, kunnen we hen maximaal ondersteunen bij het realiseren van hun doelen, of dat nu zakelijke, persoonlijke of maatschappelijke doelen zijn.

In de gesprekken die ik met klanten voer gaat het meestal over duurzaamheid. Dit onderwerp leent zich erg goed voor een persoonlijke insteek. Hoe kunnen we hun milieuwensen of hun visie op kinderarbeid vertalen naar een passende beleggingsportefeuille die niet alleen goed rendeert, maar ook een goed gevoel geeft? Zelfs na al die jaren merk ik dat vooral deze uitdaging me keer op keer weer energie geeft.

Geduld

In onze gesprekken met beleggende klanten komt het tweede meest gegeven antwoord - ‘geduld’ -  ook veel aan bod. Omdat we beleggen voor de lange termijn adviseren we klanten immers meer dan eens een meer afwachtende houding aan te nemen. En dat vindt lang niet iedereen gemakkelijk, want ongeduldig zijn en al op korte termijn resultaten willen zien, is een eigenschap die veel mensen delen. Dat laatste geldt overigens ook voor het poneren van wijsheden achteraf, want terugkijken op een beursontwikkeling is nu eenmaal eenvoudiger dan hem voorspellen.

Meer weten?

Bent u benieuwd hoe Van Lanschot uw vermogen kan optimaliseren of hoe andere ondernemers dat doen? Wij gaan graag met u in gesprek en bieden u slimme oplossingen op maat voor u en uw onderneming. Neem contact op met een van onze private bankers.

Sander Boleij Van Lanschot Kempen
Sander Boleij
manager Verantwoord ondernemen
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel