Sparringpartner voor ondernemers

Monique Goebbels Van Lanschot
Monique Goebbels
Business advisor
  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. Sparringpartner voor ondernemers
blog
23 mei 2018

Sparringpartner voor ondernemers

Glimlachend van oor tot oor en met veel energie stap ik in mijn auto en volg de aanwijzingen van mijn navigatiesysteem huiswaarts. Mijn radio laat ik even uit. Ik laat de afgelopen anderhalf uur nog eens voorbij komen. Wat een enorm inspirerende en vitale ondernemer heb ik vanmiddag ontmoet. Waarom word ik hier zo vrolijk van?
Man met map in industriegebouw
Je kunt me ondertussen wel een senior in wealth management noemen en gesprekken met ondernemers geven me altijd energie. Door het jaar heen organiseren wij ondernemerslunches, bedrijfsbezoeken en privaatkapitaaldagen, waarbij we gelijkgestemde ondernemers met elkaar in contact brengen. Deze bijeenkomsten vergroten ieders netwerk en zorgen voor de binding tussen interessante (familie)bedrijven. De aanwezige ondernemers en Van Lanschot leren van elkaar en delen informatie.

Duurzame toekomst en groei

De rondleiding door het bedrijf dat ik zojuist bezocht heb en het verhaal van de ondernemer waren geweldig. Vol passie en realiteitszin vertelde mijn klant over zijn visie op een duurzame toekomst en over het ontstaan en de groei van zijn onderneming. Groei die ook gerealiseerd kan worden door het toepassen van de adviezen uit de financiële bedrijfsanalyse die ik onlangs voor hem heb gemaakt.
In die analyse heb ik het thema ‘vermogen in balans’ als uitgangspunt genomen. Daarin komen ook vraagstukken aan bod die te maken hebben met het groeiende vermogen, afkomstig uit de exploitatie.

Overdracht familiebedrijf

Mijn klant was daarnaast ook open over tegenvallende resultaten en het feit dat hij ook wel eens ’s nachts wakker ligt van noodzakelijke organisatiewijzigingen. Dat is de andere kant van de medaille.Een goed moment om weer eens contact op te nemen met een collega-deelnemer aan de Van Lanschot Academie voor Bedrijfsoverdracht: gedeelde smart is immers halve smart. En ik bespreek nog veel meer met mijn klanten: dilemma’s die spelen bij (familie)bedrijfsoverdracht, overdracht van eigendom, zeggenschap en/of de leiding in het bedrijf, de genomen beslissingen die uiteindelijk de beste beslissingen bleken of achteraf juist een verkeerde keuze waren. Maar ook de zoektocht naar en het vinden van passende en professionele sparringpartners en het vieren van successen tijdens het maandelijkse familieoverleg.

Als business advisor heb ik een geweldige baan. Ik ben benieuwd naar uw verhaal en laat u graag onze aanpak en toegevoegde waarde ervaren. Hebt u als ondernemer ook af en toe behoefte aan advies en een professionele sparringpartner? Neem dan contact op met mij via 06 53 37 91 17 of m.goebbels@vanlanschot.com, of met een van de andere business advisors van Van Lanschot.
Monique Goebbels Van Lanschot
Monique Goebbels
Business advisor
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel