Inspiratie opdoen in Silicon Valley

annuska wolff - van lanschot
Annuska Wolff
Segmentmanager Ondernemers
  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. Inspiratie opdoen in Silicon Valley
Blog
14 september 2018

Inspiratie opdoen in Silicon Valley

Maakt u samen met andere ondernemers de reis naar denktank Singularity University in Silicon Valley? Een unieke ervaring die u ongetwijfeld nog lang bijblijft. 
Krantenlezers op een bankje
U herkent dit vast ook: na de zomervakantie vol nieuwe energie en plannen weer aan de slag om het jaar tot een succesvol einde te brengen. Of het nu zakelijk of privé is, we zoeken naar manieren om energiek, gemotiveerd en geïnspireerd te blijven. Stilletjes aan buigen we ons ook over de plannen en doelen voor volgend jaar.

Inspiratie

Inspiratie betekent volgens de Dikke Van Dale ‘bezieling’. Maar er zijn ook andere definities te vinden, zoals ‘inademing’, ‘goddelijke ingeving’ of de meest voor de hand liggende ‘goede ideeën krijgen en enthousiast worden’. Er is één definitie die mijn aandacht in het bijzonder trekt: ‘Een bewustzijnstoestand waarin de kunstenaar over het maximum van zijn scheppend vermogen beschikt en schijnbaar moeiteloos de vormgeving vindt die voor het beoogde kunstwerk het meest geschikt is.’

Singularity: een toekomst waarin machines uiteindelijk zo intelligent zullen zijn, dat dit het begrip van mensen te boven gaat

Welke ondernemer zou zichzelf deze bewustzijnstoestand niet toewensen? Altijd in zijn of haar kracht om het kunstwerk, de onderneming, zonder enige moeite te optimaliseren. Dat is de ideale wereld! Gelukkig biedt onze wereld hen ook mogelijkheden om deze inspiratie op te doen. Eén voorbeeld daarvan is Singularity University in Silicon Valley, een samenwerkingsverband tussen Google en NASA.

Nieuwe technologieën

Singularity staat voor een toekomst waarin machines uiteindelijk zo intelligent zullen zijn, dat dit het begrip van mensen te boven gaat. Technologie zal dan in staat zijn problemen op te lossen waar de mensheid tekortschiet.

Dat laatste horen we natuurlijk liever niet, zeker niet als we op zoek zijn naar manieren om geïnspireerd te blijven. Maar het is wel van belang om up-to-date te blijven als het gaat om de impact van deze ontwikkelingen op uw onderneming en het besturen daarvan. Singularity University laat ondernemers kennismaken met nieuwe ontwikkelingen en technologieën die binnen drie tot vijf jaar de realiteit van de dag zijn.
Exclusieve ondernemersreis naar Singularity University

Onderwerpen als artificial intelligence, blockchain, digital manufacturing en robotics passeren de revue, net als het effect van exponentiële technologieën op organisatie- en groeimodellen.

Menig ondernemingsplan bestrijkt een periode van vijf jaar, dus enig besef van de kansen en bedreigingen op deze termijn kan waardevol zijn. Net als inspiratie en nieuwe energie.

Ondernemersreis

Van Lanschot biedt ondernemers de mogelijkheid om deel te nemen aan een exclusieve ondernemersreis naar Singularity University in februari 2019. Wilt u meer weten over het inspirerende programma en de deelname daaraan? Neemt u dan contact op met Annuska Wolff, via a.wolff@vanlanschot.com of 06 55 81 66 26.

Inmiddels zijn we samen met 35 topondernemers teruggekeerd uit Silicon Valley. Mark Buitenhuis beschrijft 8 inzichten die hij heeft opgedaan, food for thougth in De blik naar buiten ... maar hoe ver dan

annuska wolff - van lanschot
Annuska Wolff
Segmentmanager Ondernemers
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel