Wat maakt u gelukkig? Uitslag poll Vermogend Nederland

  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. Wat maakt u gelukkig Uitslag poll Vermogend Nederland

Wat maakt u gelukkig? Uitslag poll Vermogend Nederland

Blog
14 december 2017
Geld speelt een rol bij de mate waarin mensen geluk zeggen te ervaren. Maar dat geldt tot op zekere hoogte.* Gezondheid, het hebben van werk of relaties zijn voor sommigen belangrijker voor het ervaren van geluk. Als u moet kiezen, wat staat er dan voor u op de eerste plaats?

Deze vraag stelden wij u in onze uitgave Vermogend Nederland. De mogelijke antwoorden waren:

a) Mijn vermogen
b) Mijn gezondheid
c) Mijn onderneming/werk
d) Mijn gezin, familie en vrienden

Wat antwoordden de lezers van Vermogend Nederland?

55% van de stemmers kiest voor gezin, familie en vrienden. 43% kiest voor zijn of haar gezondheid. 2% kiest voor vermogen en 0% kiest voor de onderneming/werk.

Gezin en gezondheid hebben de hoogste prioriteit

Je hebt jarenlang hard gewerkt en daar een aardig vermogen mee opgebouwd. Iets om trots op te zijn. Maar de antwoorden uit onze poll zijn overduidelijk: als het erop aankomt zijn er belangrijkere zaken in het leven dan succes en geld. Namelijk: gezondheid en bovenal gezin, familie en vrienden.

Tevreden met familie en vrienden

Die uitkomst sluit ook aan bij de World Database of Happiness, die uit tal van onderzoeken een wereldranglijst samenstelt van de mate en rol van geluk. Daaruit blijkt dat van de Nederlanders die dagelijks contact hebben met familie 86,1% tevreden is met zijn leven. Van de mensen die dagelijks contact hebben met vrienden is dat zelfs 89,6%. Bij mensen die zelden of nooit contact hebben met vrienden is dat percentage een stuk lager, namelijk 49,1%.

Goede gezondheid maakt gelukkig

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat onze gezondheid de grootste invloed heeft op geluk. Van de mensen die hun eigen gezondheid als zeer goed beoordelen, zegt 95% gelukkig te zijn. Van degenen met een slechte tot zeer slechte gezondheid voelt maar 54% zich gelukkig.

Meer weten over Nederlandse miljonairs? Bekijk dan ons onderzoek Vermogend Nederland. Advies nodig? Maak een afspraak met een van onze private bankers.

*Zie het onderzoek Sociale samenhang & Welzijn CBS.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel