Tandarts? Zo regelt u inkomen na pensionering

Pieter Kelderman - Van Lanschot
Pieter Steenhuizen
Teamleider bij Van Lanschot Healthcare
  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. Tandarts Zo regelt u inkomen na pensionering
Van Lanschot voor mondzorg tandartsen

Tandarts? Zo regelt u inkomen na pensionering

Blog
22 mei 2017
Herkent u het? Dat knagende gevoel in uw achterhoofd dat u eigenlijk nu iets moet regelen voor later? Als tandarts bouwt u tenslotte geen verplicht pensioen op. U moet zelf vermogen opbouwen voor later.
Pensioen is natuurlijk een ‘ver-van-mijn-bedshow’, maar hoe langer u wacht met reserveren, hoe hoger het bedrag is dat u nu opzij moet zetten om na uw pensionering goed van te kunnen leven.

Als u niets doet hebt u na pensionering alleen AOW, eventueel aangevuld met de netto verkoopopbrengst van uw praktijk. Maar wat is uw praktijk straks waard? En wat houdt u daar onder aan de streep van over?

Wilt u niet afhankelijk zijn van de verkoopopbrengst van uw praktijk, dan is het verstandig om vandaag iets te regelen voor later.   

Een rekensommetje

Stel, u bent 40 jaar en u hebt nog niets geregeld voor later. U wilt op uw 62ste vervroegd met pensioen en u wilt  € 50.000 netto besteedbaar inkomen per jaar hebben, gecorrigeerd voor inflatie. We gaan ervan uit dat uw woninghypotheek dan is afbetaald. Wat zou u dan nu moeten regelen om dit mogelijk te maken?

Als u vandaag begint met vermogensopbouw door te beleggen volgens een neutraal risicoprofiel, dan zult u jaarlijks € 35.000 (jaarlijks geïndexeerd voor inflatie) opzij moeten zetten om deze doelstelling te realiseren. Hierbij houden we er rekening mee dat u vanaf AOW-leeftijd recht hebt op € 10.000 bruto per jaar. Voor ieder jaar dat u de start van vermogensopbouw uitstelt, zult u jaarlijks meer vermogen opzij moeten zetten om dit inkomen vanaf uw 62ste te kunnen realiseren. Start dus vandaag nog! 

Meer weten?

Wilt u weten hoe u vermogen voor later kunt opbouwen en wat Van Lanschot vandaag voor u kan betekenen? Neemt u dan contact op met mij via 06 51 40 04 31 of p.steenhuizen@vanlanschot.com of met mijn collega’s van het Mondzorg-team op (030) 659 90 47 of mondzorg@vanlanschot.com. U vindt ook meer informatie op Vermogen voor later.

Pieter Steenhuizen is manager van het adviesteam Mondzorg bij Van Lanschot Healthcare.

Pieter Kelderman - Van Lanschot
Pieter Steenhuizen
Teamleider bij Van Lanschot Healthcare
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel