Tandarts? Zo regelt u inkomen na pensionering

Pieter Steenhuizen
Teamleider bij Van Lanschot Healthcare
  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. Tandarts Zo regelt u inkomen na pensionering
Van Lanschot voor mondzorg tandartsen

Tandarts? Zo regelt u inkomen na pensionering

Blog
22 mei 2017
Herkent u het? Dat knagende gevoel in uw achterhoofd dat u eigenlijk nu iets moet regelen voor later? Als tandarts bouwt u tenslotte geen verplicht pensioen op. U moet zelf vermogen opbouwen voor later.
Pensioen is natuurlijk een ‘ver-van-mijn-bedshow’, maar hoe langer u wacht met reserveren, hoe hoger het bedrag is dat u nu opzij moet zetten om na uw pensionering goed van te kunnen leven.

Als u niets doet hebt u na pensionering alleen AOW, eventueel aangevuld met de netto verkoopopbrengst van uw praktijk. Maar wat is uw praktijk straks waard? En wat houdt u daar onder aan de streep van over?

Wilt u niet afhankelijk zijn van de verkoopopbrengst van uw praktijk, dan is het verstandig om vandaag iets te regelen voor later.   

Een rekensommetje

Stel, u bent 40 jaar en u hebt nog niets geregeld voor later. U wilt op uw 62ste vervroegd met pensioen en u wilt  € 50.000 netto besteedbaar inkomen per jaar hebben, gecorrigeerd voor inflatie. We gaan ervan uit dat uw woninghypotheek dan is afbetaald. Wat zou u dan nu moeten regelen om dit mogelijk te maken?

Als u vandaag begint met vermogensopbouw door te beleggen volgens een neutraal risicoprofiel, dan zult u jaarlijks € 35.000 (jaarlijks geïndexeerd voor inflatie) opzij moeten zetten om deze doelstelling te realiseren. Hierbij houden we er rekening mee dat u vanaf AOW-leeftijd recht hebt op € 10.000 bruto per jaar. Voor ieder jaar dat u de start van vermogensopbouw uitstelt, zult u jaarlijks meer vermogen opzij moeten zetten om dit inkomen vanaf uw 62ste te kunnen realiseren. Start dus vandaag nog! 

Meer weten?

Wilt u weten hoe u vermogen voor later kunt opbouwen en wat Van Lanschot vandaag voor u kan betekenen? Neemt u dan contact op met mij via 06 51 40 04 31 of p.steenhuizen@vanlanschot.com of met mijn collega’s van het Mondzorg-team op (030) 659 90 47 of mondzorg@vanlanschot.com. U vindt ook meer informatie op Vermogen voor later.

Pieter Steenhuizen is manager van het adviesteam Mondzorg bij Van Lanschot Healthcare.

Pieter Steenhuizen
Teamleider bij Van Lanschot Healthcare
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel