Crowdfunding: iets voor u ?

Jeroen Goederaad - Van Lanschot
Jeroen Goederaad
Business advisor
  1. Inspiratie
  2. Vermogensregie
  3. Crowdfunding iets voor u
vermogen opbouwen bij Van Lanschot ondernemer investeerder

Crowdfunding: iets voor u ?

Blog
20 maart 2017
Vrijwel dagelijks lees je iets over crowdfunding in de krant of op social media. Is crowdfunding nu ‘hot or not’? Is het een eendagsvlieg of een blijvertje?

Volgens de laatste telling zijn er meer dan honderd crowdfunding-platforms in Nederland en komen er nog dagelijks initiatieven bij. Uit dat oogpunt is het dus zeker hot. Er zijn veel verschillende vormen van financieren via deze platformen, maar het gaat voor deze blog te ver daar uitgebreid op in te gaan. Feit is dat de nieuwe regelgeving voor banken, Basel III en IV, het lastiger maakt voor banken om bepaalde financieringen te verstrekken. Is crowdfunding dus een blijvertje? Dat denk ik wel. Ik verwacht dat de diverse vormen van crowdfunding nog een flink deel van de bancaire financieringen zullen gaan overnemen. Een daling van het aandeel bancaire financieringen naar 50% lijkt een reële inschatting.

Voordelen crowdfunding

De voordelen van crowdfunding voor uw bedrijf kunnen legio zijn. Zo wordt de afhankelijkheid van één financier beduidend lager, als je de financieringsbehoefte spreidt over meerdere vormen van financiering. Daarnaast kun je via crowdfunding eenvoudig eigen vermogen verkrijgen, en dat is bij een bank vaak lastiger. Ten slotte creëer je direct een band met een groep particulieren (lees: potentiële klanten) en kun je incidenteel zelfs afspreken in producten terug te betalen in plaats van in geld.

Van Lanschot helpt

Banken kiezen verschillende rollen in dit nieuwe speelveld. Van Lanschot speelt actief op deze ontwikkelingen in door een aantal keren per jaar een Privaat Kapitaaldag te organiseren. Tijdens deze dag brengen we jonge ondernemingen in contact met ondernemende investeerders en beleggers uit ons netwerk. Zeven interessante ondernemers met een kapitaalbehoefte delen ieder in vijftien minuten hun plannen, ambities en dromen. Van Lanschot adviseert deze ondernemers daarnaast over (alternatieve) financieringsvraagstukken. We hebben op deze manier de afgelopen jaren al heel wat ambitieuze ondernemers geholpen met de opbouw van hun zakelijke netwerk en het vinden van de juiste financieringsoplossing.

Meer weten?

Wilt u meer weten over (alternatieve) financieringsoplossingen of deelnemen aan een Privaat Kapitaaldag? Neemt u dan contact op met Jeroen Goederaad (06 51 81 27 21, j.goederaad@vanlanschot.com) of een van zijn collega's.

Jeroen Goederaad is business advisor bij Van Lanschot, Ondernemers.

Jeroen Goederaad - Van Lanschot
Jeroen Goederaad
Business advisor
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel