1. Inspiratie
  2. Vermogend Nederland
vorige ONderzoeken

Vermogend Nederland

De miljonair spreekt tot de verbeelding. Toch was er maar weinig bekend over de vermogende inwoners van Nederland. Daarom is Van Lanschot in 2012 gestart met onderzoek onder Nederlandse miljonairs. Wat houdt hen bezig en hoe staan zij in het leven?

Vermogend Nederland 2015

editie 2015
De Nederlandse miljonairs in beeld gebracht. Wat beweegt hen, wat drijft hen? Dit rapport geeft u inzicht in de wereld van de miljonair. Waar doen miljonairs het voor, waar maken ze zich zorgen over en hoe kijken ze tegen de economie aan.

Het is de derde keer dat van Lanschot dit rapport uitbrengt. Drie thema’s staan in deze editie centraal: de zorg, sociale en impact investeringen en kunst. Experts geven een toelichting op de thema’s. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK en het CBS.

Vermogend Nederland 2013

editie 2013

Een grootschalig onderzoek waarin Nederlandse miljonairs zelf diepgaand zijn ondervraagd over zaken die hen bezig­houden.

Van Lanschot heeft samen met het CBS en onderzoeksbureau GfK in 2013 een rapport opgesteld over miljonairs in Nederland. Een grootschalig onderzoek waarin de miljonairs zelf diepgaand zijn ondervraagd over zaken die hen bezighouden.

In 2013 kwamen vragen aan de orde over hoe miljonairs met hun vermogen omgaan, hoe zij denken over diverse financiële onderwerpen, de volgende generatie en maatschappelijke betrokkenheid. Experts geven een toelichting op de resultaten.

Vermogend Nederland 2012

editie 2012
Het eerste onderzoek in Nederland onder Nederlandse miljonairs.
In opdracht van Van Lanschot hebben onderzoeksbureau GfK en CBS een uniek onderzoek uitgevoerd onder Nederlandse miljonairs. Het eerste in Nederland. In het rapport geven experts vanuit hun eigen vakgebied toelichting en commentaar op de resultaten.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel