Meer miljonairs, meer betrokkenheid

  1. Inspiratie
  2. Vermogend Nederland
  3. Meer miljonairs meer betrokkenheid
vermogen opbouwen Van Lansc

Meer miljonairs, meer betrokkenheid

Vermogend Nederland 2017
11 september 2017
Maatschappelijk belang speelt een minstens zo grote rol als rendement.

Het aantal miljonairs in Nederland groeit nog steeds. Ze voelen zich gezonder dan niet-miljonairs en hebben vaker een gelukkig huwelijk. Opvallend is ook, dat steeds meer miljonairs investeringen doen waarbij het maatschappelijk belang een minstens zo grote rol speelt als het rendement, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek 'Vermogend Nederland' van Van Lanschot.

Impact investing grote stijger bij miljonairs

Een duidelijke trend onder vooral jongere miljonairs in ons land is 'impact investing', geld investeren in projecten waarbij naast winst ook maatschappelijke relevantie belangrijk is. Richard Bruens, algemeen directeur Private Banking en lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot: "Daar krijgen we steeds vaker vragen over. Eén op de zeven ondervraagden houdt zich al actief bezig met impact investeren en wil in overleg met onze adviseurs een groter deel van het vermogen daaraan besteden. Bijna drie op de tien mensen die nog niet aan impact investeren doen, lijkt het wel interessant, dus die groei zet zich nog wel even door."

Meer weten over impact investing? Lees Beleggen met maatschappelijk rendement? Zo doe je dat.

Minder sparen, meer beleggen en investeren

De huidige lage rentestand heeft volgens 63% van de ondervraagde miljonairs (veel) invloed op de wijze waarop men met het vermogen omgaat. Dat is terug te zien in het percentage dat sinds 2016 een kleiner deel van het vermogen heeft ondergebracht in spaartegoeden en deposito’s (43%). Liever spreidt men z'n geld in aandelen, beleggingsfondsen en vergelijkbare producten.

Lees verder in Vermogend Nederland 

Onderzoek
De miljonair van nu neemt meer dan ooit de tijd om na te denken over een verstandig beheer van het vermogen: voor het gezin, een betere wereld en toekomstige eigen zorg.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel