Hoe word ik miljonair?

  1. Inspiratie
  2. Vermogend Nederland
  3. Hoe word ik miljonair
Impact investeren

Hoe word ik miljonair?

Vermogend Nederland 2017
11 september 2017
Dé miljonair bestaat niet.  Maar er zijn wel degelijk kenmerken die miljonairs met elkaar delen.

Vrouwelijke miljonairs zijn anders dan mannelijke. Jongere miljonairs verschillen van oudere, iemand met meer dan vijf miljoen maakt andere keuzes dan iemand met minder dan vijf miljoen. Toch zijn er wel degelijk kenmerken die miljonairs met elkaar delen. Hoe vergroot u dus uw kans om miljonair te worden (of te blijven)? Eén ding dat echt opvalt is: miljonairs beleggen.

Meer beleggen, minder sparen

De huidige lage rentestand heeft volgens 63% van de miljonairs (veel) invloed gehad op de wijze waarop men met het vermogen omgaat. Sinds 2016 heeft 43% een kleiner deel van het vermogen ondergebracht in spaartegoeden en deposito’s. Daar staat tegenover dat 51% juist meer vermogen heeft ondergebracht in aandelen, beleggingsfondsen en vergelijkbare producten.

In vergelijking met voorgaande jaren heeft deze trend zich verder doorgezet. De lage rente, lagere verwachte beleggingsrendementen en hogere belastingdruk in box 3 hebben miljonairs er ook toe aangezet om na te denken of zij hun beleggingen in privé (box 3) aanhouden of juist (tijdelijk) in de BV (box 2) onderbrengen.

Lees verder in Vermogend Nederland 

Onderzoek
De miljonair van nu neemt meer dan ooit de tijd om na te denken over een verstandig beheer van het vermogen: voor het gezin, een betere wereld en toekomstige eigen zorg.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel