Van Lanschot en Van Gogh Museum presenteren online workshopserie ‘Teken het boerenleven’

  1. Inspiratie
  2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
  3. Zien en doen bij tentoonstelling ‘De aardappeleters’
workshop
11 november 2021

Van Lanschot en Van Gogh Museum presenteren online workshopserie ‘Teken het boerenleven’

In het kader van de tentoonstelling De aardappeleters: misser of meesterwerk? maakt Van Lanschot de online workshopserie ‘Teken het boerenleven’ mogelijk. In de tekenworkshops leert u tekenen in de stijl van Vincent, in makkelijk te volgen stappen en met eenvoudige tekenmaterialen. De drie workshops zijn los van elkaar te bekijken.
Workshkop Leer tekenen als Vincent Van Gogh

De workshopserie neemt u mee naar Van Goghs atelier in Nuenen, de plek waar hij in 1885 De aardappeleters maakte. In zijn tijd in Nuenen werkte Van Gogh aan nog veel meer voorstellingen van het Brabantse boerenleven, waarvoor hij talloze studies maakte van handen en gezichten van boeren en het boerenlandschap. De tekenworkshop verkent deze drie onderwerpen en leert u om, vanuit zijn eigen perspectief, in de stijl van Van Gogh te leren tekenen. Ga zelf aan de slag met:

Aflevering 1: handen
Aflevering 2: gezichten
Aflevering 3: landschap

De tekenworkshopserie is onderdeel van de online programmering van de tentoonstelling De aardappeleters: misser of meesterwerk?, tot en met 13 februari 2022 in het Van Gogh Museum.

Online rondleiding: met Hugo Kennis door de tentoonstelling

Naast de tekenworkshop maakt Van Lanschot ook een online rondleiding van de tentoonstelling mogelijk. Bregje Gerritse, onderzoeker en samensteller van de tentoonstelling, leidt hierin Hugo Kennis rond. De bekende tv-chef en presentator is een geboren en getogen Brabander die opgroeide in dezelfde streek waar Van Gogh zijn meesterwerk schilderde. Ontdek het verhaal achter Vincent van Goghs wereldberoemde schilderij.

Webinar met conservator Bregje Gerritse: hoe ging Vincent te werk?

In dit webinar gaat onderzoeker Bregje Gerritse in op het ontstaan van De aardappeleters en de betekenis van het schilderij dat Vincent zelf zag als het beste dat hij had gemaakt. Kijk het webinar en vorm uw eigen oordeel.

Meer informatie

De ondersteuning van het Van Gogh Museum is voor Van Lanschot de manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen. Van Lanschot werkt vanaf 2015 samen met het Van Gogh Museum en werd in 2019 trotse hoofdpartner van het museum. Hebt u een vraag of opmerking? Stuur ons dan een bericht. We helpen u graag.

 

'De aardappeleters', Vincent van Gogh,  april-mei 1885, olieverf op doek, 82 x 114 cm, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel