Vier nieuwe Empty Concertgebouw Sessions

 1. Inspiratie
 2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
 3. Nieuwe Empty Concertgebouw Sessions
concertgebouw
11 maart 2021

Vier nieuwe Empty Concertgebouw Sessions

Het Concertgebouw in Amsterdam presenteert vanwege de aanhoudende sluiting van de concertzaal met ondersteuning van hoofdsponsor Van Lanschot Kempen vier nieuwe edities van de Empty Concertgebouw Sessions met Roderick Williams, Benjamin Herman, Quirine Viersen en Carel Kraayenhof.
Benjamin Herman - Empty Concertgebouw Sessions 18 maart 2021

Presentator Floris Kortie neemt vanaf deze week de presentatie van concerten en korte interviews met de artiesten voor zijn rekening. Een gevarieerd gezelschap treedt op.

 • 11 maart Carel Kraayenhof (bandoneon) & Juan Pablo Dubal (piano)
 • 18 maart Benjamin Herman (altsax) Timothy Banchet (piano) & Thomas Pol (bas)
 • 25 maart Quirine Viersen (cello)
 • 1 april Roderick Williams (bariton) & Daan Boertien (piano)

De gevierde Britse bariton Roderick Williams brengt een selectie van de Songs of Travel van Ralph Vaughan Williams. De zanger kijkt enorm uit naar zijn optreden: 'Het is fantastisch om weer terug in Amsterdam en Het Concertgebouw te zijn. Ik grijp in deze tijden elke kans om op te treden, maar dit is daadwerkelijk perfect: Vaughan Williams zingen in Het Concertgebouw!'

Empty Concertgebouw Sessions

De concertserie vanuit de lege Grote Zaal van het Concertgebouw startte drie weken na de eerste lockdown op 8 april 2020 met een optreden van pianiste Anna Fedorova. Inmiddels traden 75 musici op in 28 Sessions. Hoogtepunten zijn onder andere de optredens van Karsu, Izaline Calister en José James

Elke donderdag of vrijdag om 20.30 uur

De Empty Concertgebouw Sessions kunt u volgen via de website, het YouTube-kanaalInstagram en de Facebook-pagina van Het Concertgebouw, en hieronder terugkijken.

Kijk en luister terug

video
Roderick Williams Empty Concertgebouw Sessions

Roderick Williams

Video
1 april 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

De gevierde Britse bariton Roderick Williams en pianist Daan Boertien nemen u mee op reis met Songs of Travel van Ralph Vaughan Williams.

  Quirine Viersen in de Empty Concertgebouw Sessions

  Quirine Viersen

  Video
  25 maart 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

  In een lege Kleine Zaal speelt Quirine Viersen Bachs beroemde Eerste cellosuite. Een werk waar ze altijd weer op teruggrijpt, vertelt ze aan presentator Floris Kortie.

   Benjamin Herman

   Video
   18 maart 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

   Saxofonist Benjamin Herman brengt samen met pianist Timothy Banchet en bassist Thomas Pol intieme 'kamerjazz' met composities van onder andere Thelonious Monk en Charlie Parker.

    Empty Concergebouw Sessions Carel Craayenhof Juan Pablo Dobal

    Carel Kraayenhof

    Video
    11 maart 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

    In 2021 is het honderd jaar geleden dat componist en bandoneonist Astor Piazzolla werd geboren. Nederlands bekendste voorvechter en vertolker van Piazzolla's muziek, Carel Kraayenhof, brengt samen met pianist Juan Pabo Dobal een hommage aan de componist.

     In de volgende reeks Empty Concertgebouw Sessions kunt u genieten van optredens van Jeangu Macrooy, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, huisorganist van Het Concertgebouw Leo van Doeselaar, de zangeressen Nai Barghouti en Berget Lewis, Sven Hammond en het Pynarello Collectief.  

     Ons cultureel vermogen

     Van Lanschot Kempen is sinds 2018 de hoofdsponsor van Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. We ondersteunen Het Concertgebouw bij het toegankelijk maken van (klassieke) muziek en concerten. Lees meer over onze samenwerking.
     Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel