Terugkijken: webinar ‘Van Gogh in Brabant’ met Het Noord­brabants Museum

 1. Inspiratie
 2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
 3. Terugkijken: webinar 'Van Gogh in Brabant' met Het Noordbrabants Museum
Kop van vrouw, Vincent van Gogh, februari-maart 1885, olieverf op doek op paneel, 40 x 29,5 cm

Terugkijken: webinar ‘Van Gogh in Brabant’ met Het Noord­brabants Museum

webinar
01 april 2021
Op de verjaardag van Vincent van Gogh organiseerden wij samen met Het Noordbrabants Museum een exclusief webinar voor relaties van Van Lanschot over ‘Van Gogh in Brabant’. 

In het voorjaar van 2021 opent Het Noordbrabants Museum (hopelijk) de vernieuwde vaste tentoonstelling 'Van Gogh in Brabant'. Daarin laat het museum de sterke band tussen Vincent en zijn geboorteprovincie zien en brengt het in beeld hoe de band zich uitte in zijn werk. De nieuwe tentoonstelling laat naast werken van Vincent van Gogh ook persoonlijke documenten, objecten en werken van kunstenaars die hem inspireerden zien.

Van Gogh in Brabant webinar 30 maart 2021

In het spoor van Vincent

30 maart 2021 | 56 min.
Conservator Helewise Berger neemt u mee naar de periode waarin de basis voor het kunstenaarschap van Vincent van Gogh werd gelegd, een periode waar hij later vaak inspiratie uit putte.
  Helewise Berger, conservator Van Gogh Museum

  Spreker: Helewise Berger

  Helewise studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en studeerde af op een onderzoek naar Vincent van Gogh en George Hendrik Breitner. Zij werkte vervolgens onder meer als junior onderzoeker in het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum ten behoeve van tentoonstellingen. Sinds 2016 is zij conservator 19de- en begin 20ste-eeuwse kunst in Het Noordbrabants Museum, waar zij de presentatie 'Van Gogh doorgelicht' (2016) en de tentoonstelling 'Jan Sluijters. De wilde jaren' (2018-2019) samenstelde en meewerkte aan 'Van Goghs intimi. Vrienden, familie, modellen' (2019). 

  Meer informatie

  Wij werken sinds 2015 samen met het Van Gogh Museum en in 2019 zijn we de trotse hoofdpartner geworden. Hebt u een vraag of opmerking naar aanleiding van het webinar? Stuur ons dan een bericht. We helpen u graag.

   

  Afbeelding bovenaan de pagina

  Kop van vrouw, Vincent van Gogh, februari-maart 1885, olieverf op doek op paneel, 40 x 29,5 cm 

  Het Noordbrabants Museum. Verworven met steun van BankGiro Loterij, Het Noordbrabants Museum Fonds, Fonds Merifin, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, John & Patricia Groenewoud en JK Art Foundation. Foto: Marc Bolsius.

  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel