Terugkijken: webinar Kröller-Müller Museum, ‘Cultuur, natuur en architectuur’

 1. Inspiratie
 2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
 3. Webinar Kröller-Müller Museum ‘de buitengewone combinatie van cultuur, natuur en architectuur’
webinar
14 juni 2021

Terugkijken: webinar Kröller-Müller Museum, ‘Cultuur, natuur en architectuur’

Waarom zet je kunst eigenlijk buiten? Museumdirecteur Lisette Pelsers vertelt u over de buitengewone combinatie van kunst, natuur en architectuur die het Kröller-Müller zo uniek maakt.
Kroller-Muller Museum entree

Lisette Pelsers laat in haar lezing verschillende thema's de revue passeren, waaronder de keuze van grondlegster Helene Kröller-Müller voor de prachtige plek van het museum - midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het webinar staat onder leiding van Ruud van de Ven, wealth manager Verenigingen & Stichtingen bij Van Lanschot.

Webinar Kroller-Muller Museum 10 juni 2021

Buitenkunst

10 juni 2021 | 50 min.

Kom meer te weten over de aanleg van de beeldentuin en de werken die de kunstenaars in relatie tot de bijzondere omgeving hebben gekozen, zoals de publiekslieveling 'Jardin d’émail' van Jean Dubuffet en de sculpturen van Barbara Hepworth voor het Rietveldpaviljoen. 

  Lisette Pelsers

  Lisette Pelsers is kunsthistoricus en sinds ruim negen jaar directeur van het Kröller-Müller Museum. Sinds haar aantreden heeft zij gezorgd voor groeiende bezoekersaantallen dankzij tentoonstellingen als Seurat, Meester van het Pointillisme, Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World en Arp. The Poetry of Forms. Belangrijke aankopen die ze voor het museum deed zijn onder meer 'Paravento con linea di velocità' en 'Forme rumore di motocicletta' van Giacomo Balla en 'Opposites of White' van Roni Horn.

  Lisette Pelsers
  Directeur Kroller Moller drs Lisette Pelsers Foto Robin de Puy 4x5
  Foto: Robin de Puy

  Ook heeft zij het Helene Kröller-Müller Fonds in het leven geroepen, ter ondersteuning van bijzondere restauraties, grote tentoonstellingen, (kunst)historisch onderzoek, publicaties en educatieve projecten van het museum. Zij is voorzitter van onder andere de Adviescommissie Beeldende Kunst van het Prins Bernhard Cultuurfonds en van het Fentener Van Vlissingen Fonds en lid van de Ethische Codecommissie voor Musea.

  Het Kröller-Müller Museum 

  Door de overname van Hof Hoorneman Bankiers is Van Lanschot sinds kort partner van het museum. In het Kröller-Müller Museum staat u oog in oog met een van de mooiste Van Gogh-collecties ter wereld en geniet u van topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

  Dwalen door de uitgestrekte beeldentuin

  Het museum is niet alleen de schatkamer van De Stijl en het futurisme, maar verrast ook met presentaties van hedendaagse kunstenaars. In de uitgestrekte beeldentuin kunt u dwalen langs sculpturen van onder anderen Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan.

  Voor liefhebbers van architectuur zijn er de museumgebouwen van Henry van de Velde en Wim Quist, paviljoens van Rietveld en Van Eyck in de beeldentuin en Jachthuis Sint Hubertus in het park. Door de ligging midden op de Veluwe en de unieke combinatie van kunst en natuur is het Kröller-Müller een plek om te genieten en tot rust te komen. Een perfecte dag uit voor jong en oud!

  Meer informatie

  vragen
  Hebt u een vraag of opmerking naar aanleiding van dit webinar? Neemt u dan gerust contact met ons op.

   

  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel