Webinar Kröller-Müller Museum: ‘Cultuur, natuur en architectuur’ (10 juni 2021)

  1. Inspiratie
  2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
  3. Webinar Kröller-Müller Museum ‘de buitengewone combinatie van cultuur, natuur en architectuur’
webinar
19 april 2021

Webinar Kröller-Müller Museum: ‘Cultuur, natuur en architectuur’ (10 juni 2021)

Directeur Lisette Pelsers vertelt over de buitengewone combinatie van kunst, natuur en architectuur die het Kröller-Müller zo uniek maakt: donderdag 10 juni van 11.00 tot 12.00 uur.
Kroller-Muller Museum entree

Lisette Pelsers laat in haar lezing verschillende thema's de revue passeren, waaronder de keuze van grondlegster Helene Kröller-Müller voor de prachtige plek van het museum - midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe-, de aanleg van de beeldentuin en de vraag waarom je kunst eigenlijk buiten zet. 

Ook bespreekt zij werken die de kunstenaars in relatie tot de omgeving hebben gekozen. Bijvoorbeeld de publiekslieveling 'Jardin d’émail' van Jean Dubuffet en de sculpturen van Barbara Hepworth voor het Rietveldpaviljoen. 

Lisette Pelsers
Directeur Kroller Moller drs Lisette Pelsers Foto Robin de Puy 4x5
Foto: Robin de Puy

Lisette Pelsers

Lisette Pelsers is kunsthistoricus en sinds ruim negen jaar directeur van het Kröller-Müller Museum. Sinds haar aantreden heeft zij gezorgd voor groeiende bezoekersaantallen dankzij tentoonstellingen als Seurat, Meester van het Pointillisme, Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World en Arp. The Poetry of Forms. Belangrijke aankopen die ze voor het museum deed zijn onder meer 'Paravento con linea di velocità' en 'Forme rumore di motocicletta' van Giacomo Balla en 'Opposites of White' van Roni Horn.

Ook heeft zij het Helene Kröller-Müller Fonds in het leven geroepen, ter ondersteuning van bijzondere restauraties, grote tentoonstellingen, (kunst)historisch onderzoek, publicaties en educatieve projecten van het museum. Zij is voorzitter van onder andere de Adviescommissie Beeldende Kunst van het Prins Bernhard Cultuurfonds en van het Fentener Van Vlissingen Fonds en lid van de Ethische Codecommissie voor Musea.

 

Aanmelden

U kunt zich inschrijven voor het webinar via de knop ‘Aanmelden’. Na registratie ontvangt u een automatische bevestiging met de link naar de bijeenkomst en enkele dagen van tevoren een herinnering.

Hebt u interesse in de lezing, maar bent u verhinderd op 10 juni? Meldt u zich dan aan via de knop ‘Terugkijken’. U ontvangt na afloop van het live event een link waarmee u de opname kunt bekijken.

Het Kröller-Müller Museum 

Door de overname van Hof Hoorneman Bankiers is Van Lanschot sinds kort partner van het museum. In het Kröller-Müller Museum staat u oog in oog met een van de mooiste Van Gogh-collecties ter wereld en geniet u van topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Dwalen langs sculpturen

Het museum is niet alleen de schatkamer van De Stijl en het futurisme, maar verrast ook met presentaties van hedendaagse kunstenaars. In de uitgestrekte beeldentuin kunt u dwalen langs sculpturen van onder anderen Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan.

Voor liefhebbers van architectuur zijn er de museumgebouwen van Henry van de Velde en Wim Quist, paviljoens van Rietveld en Van Eyck in de beeldentuin en Jachthuis Sint Hubertus in het park. Door de ligging midden op de Veluwe en de unieke combinatie van kunst en natuur is het Kröller-Müller een plek om te genieten en tot rust te komen. Een perfecte dag uit voor jong en oud!

Meer informatie

vragen
Ondervindt u problemen bij de registratie voor de bijeenkomst of hebt u een andere vraag? Stuur ons dan een bericht. We helpen u graag.