Trijntje Oosterhuis, Karsu en Amsterdam Sinfonietta in Empty Concertgebouw Sessions

 1. Inspiratie
 2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
 3. Trijntje Oosterhuis, Karsu en Amsterdam Sinfonietta in Empty Concertgebouw Sessions
Evenement
18 mei 2020

Trijntje Oosterhuis, Karsu en Amsterdam Sinfonietta in Empty Concertgebouw Sessions

Waar normaal gesproken het publiek elke woensdag een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw samen met Van Lanschot Kempen een uniek digitaal concert aan vanuit een leeg Concertgebouw. 
Empty Concertgebouw Sessions Rosanne Philippens

In mei treden pianist Ruben Hein en harpiste Lavinia Meijer op. In juni is er een optreden van zangeres Trijntje Oosterhuis, gevolgd door strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. Zangeres Karsu en pianist Hannes Minnaar met het Dudok Quartet complementeren de reeks.

Muziek toont ons de schoonheid en de zin van het leven. Het Concertgebouw geeft daar met deze reeks concerten op een bijzondere wijze invulling aan. Dit is belangrijk, want juist in deze tijd biedt muziek troost en inspiratie.

karl guha, bestuursvoorzitter van lanschot kempen

Sinds 2018 is Van Lanschot Kempen de hoofdsponsor van Het Concertgebouw. In deze uitdagende tijden is deze samenwerking van groot belang. Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw: 'Van Lanschot Kempen stelt ons in staat de Empty Concertgebouw Sessions te realiseren. Hiermee kunnen we zoveel mogelijk mensen blijven verrijken met muziek. Ook in deze moeilijke tijden. Wij zijn onze hoofdsponsor dankbaar voor deze steun.'

De sessies kunt u volgen via de website, het YouTube-kanaalInstagram en de Facebook-pagina van Het Concertgebouw. U kunt ze ook hieronder terugkijken. 

Kijk en luister terug

video

Hannes Minnaar & Dudok Quartet Amsterdam

video
24 juni 2020 | Empty Concertgebouw Sessions

Beethovens geliefde vierde pianoconcert in een arrangement voor piano en strijkkwintet, gespeeld door Hannes Minnaar, het Dudok Quartet Amsterdam en Simone van der Giessen.

  Karsu Empty Concertgebouw Sessions 17 juni 2020

  Karsu

  video
  17 juni 2020 | Empty Concertgebouw Sessions

  Een prachtige Empty Concertgebouw Sessions met zangeres Karsu in de Grote Zaal, begeleid door Marten Jeninga. 

   Amsterdam Sinfonietta

   video
   10 juni 2020 | Empty Concertgebouw Sessions

   Het strijkorkest speelt een avontuurlijk programma met veel korte klassieke werken en volksmuziek uit alle windstreken.

    Trijntje Oosterhuis Empty Concertgebouw Sessions

    Trijntje Oosterhuis

    video
    3 juni 2020 | Empty Concertgebouw Sessions

    Swing mee met Trijntje Oosterhuis! Zij zingt een heerlijk Stevie Wonder-repertoire, begeleid door Hans Vroomans op de piano.

     Lavinia Meijer

     video
     27 mei 2020 | Empty Concertgebouw Sessions

     Lavinia Meijer is als harpiste wereldberoemd met klassieke stukken en samenwerkingen met Philip Glass en Ludovico Einaudi. In deze sessie staan zowel eigen liedjes als verrassende bewerkingen op het programma.

      Ruben Hein Trio Concertgebouw Amsterdam

      Ruben Hein Trio

      video
      20 mei 2020 | Empty Concertgebouw Sessions
      Een intieme set met de melancholische, tijdloze liedjes van singer-songwriter en pianist Ruben Hein, waaronder een splinternieuw nummer.

       Liza Ferschtman

       video
       6 mei 2020 | Empty Concertgebouw Sessions

       De veelzijdige Nederlandse violiste Liza Ferschtman combineert een carrière als internationaal vioolsoliste met een grote liefde voor kamermuziek. Zij speelt twee bijzondere werken van Bach en Kreisler.

        Rosanne Philippens & friends

        video
        29 april 2020 | Empty Concertgebouw Sessions
        U hoort de violisten Rosanne en Julia Philippens, celliste Lidy Blijdorp en altviolist Joel Waterman met muziek van Bach, Schumann en Beethoven.
         Hebt u genoten van deze artiesten? Kijk dan ook de volgende reeks Empty Concertgebouw Sessions met pianiste Anna Fedorova, het Van Baerle Triosinger-songwriter Izaline Calister, countryband Her Majesty, sopraan Lilian Farahani en pianist Brad Mehldau

         Ons cultureel vermogen

         Van Lanschot Kempen is sinds 2018 de hoofdsponsor van Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. We ondersteunen Het Concertgebouw bij het toegankelijk maken van (klassieke) muziek en concerten. Lees meer over onze samenwerking.
         Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel