Terugkijken: webinar 'Passie voor muziek en het behoud van cultureel vermogen'

 1. Inspiratie
 2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
 3. Terugkijken: webinar 'Passie voor muziek en het behoud van cultureel vermogen'
Concertgebouw
27 mei 2021

Terugkijken: webinar 'Passie voor muziek en het behoud van cultureel vermogen'

Bent u geïnteresseerd in (klassieke) muziek en zou u meer willen weten over fiscaal aantrekkelijk schenken aan goede doelen? Kijk dan dit online event in samenwerking met Het Concertgebouw.
Van Lanschot Kempen hoofdsponsor van Het Concertgebouw

U luistert naar prachtige stukken vanuit Het Concertgebouw, uitgevoerd door Ella en Nicolas van Poucke. Broer en zus veroveren op cello en piano de muziekwereld. Ze traden al veelvuldig op in Het Concertgebouw en op bekende podia en festivals in het buitenland. Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw, interviewt de musici.

Steun muziekliefhebbers van groot belang, zeker in deze uitdagende tijden

Ook vertellen Jolien Schuerveld (directeur van Het Concertgebouw Fonds) en Andrew Mackay (Charity & Impact Investing bij Van Lanschot Kempen) over de manieren waarop muziekliefhebbers financieel bij Het Concertgebouw kunnen worden betrokken.

Hanneke Kroonenberg (hoofd Kenniscentrum bijVan Lanschot Kempen) praat u bij over hoe u fiscaal gezien het beste kunt schenken of nalaten aan goede doelen als Het Concertgebouw Fonds. Schenkingen en legaten zijn namelijk van groot belang voor culturele instellingen, zeker in deze uitdagende tijden.

Webinar

60 min.
private banking | 27 mei 2021
 • Opening met Simon Reinink, en Ella van Poucke speelt J.S. Bach – Sarabande (uit ‘Suite nr. 3 in C, BWV 1009’) 
 • Passie voor het behoud van cultureel vermogen door Jolien Schuerveld en Andrew Mackay
 • Ella en Nicolas van Poucke: Brahms - Allegretto quasi menuetto (uit ‘Sonate nr. 1 in e, op. 38’)
 • Fiscale aspecten rondom schenken en nalaten door Hanneke Kroonenberg
 • Ella en Nicolas van Poucke spelen R. Schumann - Rasch und mit Feuer (uit ‘Fantasiestücke, op. 73’)
 • Q&A met Jolien, Andrew en Hanneke
 • Muzikale afsluiting met Ella en Nicolas van Poucke: Brahms - Adagio affettuoso (uit ‘Sonate nr. 2 in F, op. 99’)
  ella van Poucke
  Ella van Poucke foto Sarah Wijzenbeek

  Ella van Poucke

  De Nederlandse celliste Ella van Poucke, geboren in Amsterdam in 1994, is een van de toonaangevende cellisten van haar generatie. Ze was eerste prijswinnaar van Premio Chigiana 2017 en de International Isang Yun Cello Competition 2015 en won onder meer: de Grachtenfestivalprijs 2017 (waar ze in 2018 “Artist in residence” was), de Leopoldinum Award 2015, de Prix Nicolas Firmenich 2013, de Elisabeth Everts Award 2014, de Prix Academie Maurice Ravel 2012, Dutch Musician of the Year 2012, de eerste prijs van het Prinses Christina Concours 2008 en zij ontving de speciale prijs “de erkenning van een uitmuntende prestatie in de Grand Prix Emanuel Feuermann 2014”.

  Ella komt uit een muzikaal gezin en begon op haar zesde met cello spelen. Ze studeerde op 10-jarige leeftijd al aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde later haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Godfried Hoogeveen. Nadat ze op haar 10e haar debuut maakte in het Concertgebouw, trad Ella op in alle grote zalen van Nederland en in vele topzalen in Europa, in de Verenigde Staten en in Azië.

  Nicolas van Poucke
  Nicolas van Poucke

  Nicolas van Poucke

  Nicolas van Poucke maakte op dertienjarige leeftijd zijn debuut in Het Concertgebouw en was sindsdien te gast in de bekende Nederlandse concertzalen en op podia in onder meer Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Groot-Brittannië, Canada en de Verenigde Staten.

  Met diverse orkesten vertolkte hij pianoconcerten van bijvoorbeeld Mozart, Beethoven, Gershwin, Poulenc en Rachmaninoff. In 2006 won hij zowel het Prinses Christina Concours als het Steinway Internationaal Piano Concours, in 2009 was hij laureaat van de European Union Piano Competition en in 2010 van de YPF Piano Competition. Als kamermusicus vormt Nicolas van Poucke een duo met zijn zus Ella van Poucke. Hij is vaste gast bij Camerata RCO en trad op met Igor Roma, Christiaan Bor, Emmy Verhey, Godfried Hoogeveen en Colin Carr. Tijdens het Grachtenfestival 2013 presenteerde Nicolas van Poucke zijn debuut-cd, met composities van Bach, Beethoven en Brahms.

  Ons cultureel vermogen

  Van Lanschot Kempen is sinds 2018 de hoofdsponsor van Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. We ondersteunen Het Concertgebouw bij het toegankelijk maken van (klassieke) muziek en concerten. Lees meer over onze samenwerking.
  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel