Webinar 'Passie voor muziek en het behoud van cultureel vermogen' (27 mei 2021)

 1. Inspiratie
 2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
 3. Passie voor muziek en het behoud van cultureel vermogen (27 mei)
Concertgebouw
16 april 2021

Webinar 'Passie voor muziek en het behoud van cultureel vermogen' (27 mei 2021)

Bent u geïnteresseerd in (klassieke) muziek en zou u meer willen weten over fiscaal aantrekkelijk schenken aan goede doelen? Volg dan dit exclusieve online event in samenwerking met Het Concertgebouw op donderdag 27 mei om 11. 00 uur voor relaties van Van Lanschot Kempen en Het Concertgebouw.
Van Lanschot Kempen hoofdsponsor van Het Concertgebouw

U luistert live naar een aantal prachtige stukken vanuit Het Concertgebouw, uitgevoerd door Ella en Nicolas van Poucke. Opgroeiend in een zeer muzikaal gezin, veroverden broer en zus elk op hun eigen instrument, cello en piano, als tiener de muziekwereld. Ze traden veelvuldig op in Het Concertgebouw. Ook waren ze te beluisteren op bekende podia en festivals in het buitenland, waaronder Philharmonie Berlin en Royal Festival Hall London, en soleerden ze met gerenommeerde orkesten als het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. 

Vervolgens vertellen Jolien Schuerveld (directeur van Het Concertgebouw Fonds) en Andrew Mackay (Charity & Impact Investing bij Van Lanschot Kempen) over de manieren waarop muziekliefhebbers financieel bij Het Concertgebouw kunnen worden betrokken.

Hanneke Kroonenberg (hoofd Kenniscentrum bijVan Lanschot Kempen) praat u daarna bij over hoe u fiscaal gezien het beste kunt schenken of nalaten aan goede doelen als Het Concertgebouw Fonds. Schenkingen en legaten zijn namelijk van groot belang voor culturele instellingen, zeker in deze uitdagende tijden.

Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw, heet u welkom en interviewt de musici. Natuurlijk heeft u de mogelijkheid om tijdens de uitzending uw vragen aan de sprekers te stellen.

Programma

Donderdag 27 mei 2021
 • 11.00 uur - Opening met Simon Reinink, en Ella van Poucke speelt J.S. Bach – Sarabande (uit ‘Suite nr. 3 in C, BWV 1009’) 
 • 11.05 uur - De passie voor het behoud van cultureel vermogen door Jolien Schuerveld en Andrew Mackay
 • 11.15 uur - Ella en Nicolas van Poucke: Brahms - Allegretto quasi menuetto (uit ‘Sonate nr. 1 in e, op. 38’)
 • 11.25 uur - Fiscale aspecten rondom schenken en nalaten door Hanneke Kroonenberg
 • 11.35 uur - Ella en Nicolas van Poucke spelen R. Schumann - Rasch und mit Feuer (uit ‘Fantasiestücke, op. 73’)
 • 11.38 uur - Q&A met Jolien, Andrew en Hanneke
 • 11.45 uur - Muzikale afsluiting met Ella en Nicolas van Poucke: Brahms - Adagio affettuoso (uit ‘Sonate nr. 2 in F, op. 99’)
 • 11.50 uur - Einde

Aanmelden

U kunt zich inschrijven voor het online event via de knop ‘Aanmelden’. Na registratie ontvangt u een automatische bevestiging met de link naar de bijeenkomst en enkele dagen van tevoren een herinnering.

Hebt u interesse in de bijeenkomst, maar bent u verhinderd op 27 mei? Meldt u zich dan aan via de knop ‘Terugkijken’. U ontvangt na afloop van het live event een link waarmee u de opname kunt bekijken.

ella van Poucke
Ella van Poucke foto Sarah Wijzenbeek

Ella van Poucke

De Nederlandse celliste Ella van Poucke, geboren in Amsterdam in 1994, is een van de toonaangevende cellisten van haar generatie. Ze was eerste prijswinnaar van Premio Chigiana 2017 en de International Isang Yun Cello Competition 2015 en won onder meer: de Grachtenfestivalprijs 2017 (waar ze in 2018 “Artist in residence” was), de Leopoldinum Award 2015, de Prix Nicolas Firmenich 2013, de Elisabeth Everts Award 2014, de Prix Academie Maurice Ravel 2012, Dutch Musician of the Year 2012, de eerste prijs van het Prinses Christina Concours 2008 en zij ontving de speciale prijs “de erkenning van een uitmuntende prestatie in de Grand Prix Emanuel Feuermann 2014”.

Ella komt uit een muzikaal gezin en begon op haar zesde met cello spelen. Ze studeerde op 10-jarige leeftijd al aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde later haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Godfried Hoogeveen. Nadat ze op haar 10e haar debuut maakte in het Concertgebouw, trad Ella op in alle grote zalen van Nederland en in vele topzalen in Europa, in de Verenigde Staten en in Azië.

Nicolas van Poucke
Nicolas van Poucke

Nicolas van Poucke

Nicolas van Poucke maakte op dertienjarige leeftijd zijn debuut in Het Concertgebouw en was sindsdien te gast in de bekende Nederlandse concertzalen en op podia in onder meer Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Groot-Brittannië, Canada en de Verenigde Staten.

Met diverse orkesten vertolkte hij pianoconcerten van bijvoorbeeld Mozart, Beethoven, Gershwin, Poulenc en Rachmaninoff. In 2006 won hij zowel het Prinses Christina Concours als het Steinway Internationaal Piano Concours, in 2009 was hij laureaat van de European Union Piano Competition en in 2010 van de YPF Piano Competition. Als kamermusicus vormt Nicolas van Poucke een duo met zijn zus Ella van Poucke. Hij is vaste gast bij Camerata RCO en trad op met Igor Roma, Christiaan Bor, Emmy Verhey, Godfried Hoogeveen en Colin Carr. Tijdens het Grachtenfestival 2013 presenteerde Nicolas van Poucke zijn debuut-cd, met composities van Bach, Beethoven en Brahms.

Meer informatie

vragen
Ondervindt u problemen bij de registratie voor de bijeenkomst of hebt u een andere vraag? Stuur ons dan een bericht. We helpen u graag.